en resa.

Dagen är igång. Har duchat och packat. Joar sover fortfarande, skönt. Har hunnit få ordning lite. Idag ska vi nämligen resa söderut. Ska ner till Becca i Strömsnäsbruk, vilket nu påminde mig om att ta fram hennes adress. Tänkte förlita mig på pappas gps nämligen. Helt underbar lite sak. Måste in på banken innan vi åker bara, sätta in lönen.

Ska bli så roligt att få se hur dom bor, har varit så nyfiken länge nu. Har inga större planer, men ser fram emot ett att besöka ett café som Becca talat varmt om. Hoppas få se lite bröllopsbilder o så också =)

Hoppas vädret blir bra idag, annars måste jag försöka stanna till på någon mack och byta torkarblad på mammas bil, när jag körde hem den igår höll jag på att bli tokig. Det är inte bra, när man ser mer när man INTE använder dem.

Snart är vi på väg!


ljuv musik.

I går fick vi igång ipoden jag fick av Johan och Theres. Lite byteshandel.. jag var nöjd, tills jag upptäckte att jag inte förstod någonting av hur man lägger in musik. Simpelt, brukar det vara, men icke. Blev så sur att jag la undan den och helt glömde bort den...
Mina promenader med Tova har varit tysta och tråkiga.
Så, igår, lyckades jag. Med hjälp av Ante, men det behöver jag aldrig nämna mer. =)

Har funnit musiken igen, den har varit borta så länge. Den har varit så saknad, kände mig helt otroligt glad när jag kom hem från en vääääldigt långt "träningspass" Gick till gymet, omväg så det tog nästan 40 min. Sedan ett styrkepass i grupp, och efter den en långpromenad hem via ICA. Lämnade lägenheten kl 17.40 och var hemma igen 20.50. Det ni, hade rört på mig i stort sett hela den tiden. Hungrig, men nöjd.

Ikväll blir det bio med Lina. Ska se "Bröllopsduellen", vi kände att vi behövde en lättsam film. Vi hade i första hand tänkt se "Vi hade i alla fall tur med vädret - igen" eller "Allt flyter", men eftersom den förstnämnda slutade gå i helgen och den andra bara går kl 21, så fick det bli lite bröllopsfilm. Men det går lika bra det =) Det blir min födelsedagspresent till henne eftersom hon fyllde 25 i lördags! Kom på nu att jag inte alls skrev något om hennes dag i lördagens inlägg, så i efterskott!
 Grattis på 25 år dagen vännen!


nördigt.

Jag älskar kostymdrama.
Försöker hitta några jag inte sett. Borde finnas en del, älskar kläder, av äldre modell. Är imponerad av vad de kunde skapa. Såg "The Duchess" med Kiera Knightley, och fastnade igen. Gillar ni inte såna filmer så kanske det inte är att rekommendera, men jag är nödig och alldeles frälst... ;)
Ante är väldigt skeptisk, klandrar honom inte, han ser mycke "skit" som jag vill kalla det, men inte gör för att han är gullig nog och hittar drama åt mig... hihi.
Ge och ta.

Han är däckad föresten, och då inte med hjälp utan alkohol utan av något annat som jag helst inte vill ha. Frossa, tillbedjan till porslins guden och mycket sova.

"Tjejer och deras förlossningar, de slår inte när en kille är riktigt förkyld"

 Behöver jag säga mer? ;)

i tid.

Idag har Joar övningskört för första gången, det ska börjas i tid!

Våran alldeles egna rally Kalle!

Utmanad.

Kan inte sova! Har legat och vänt och vridit på mig ett bra tag, så nu gav jag upp. Satt och lästa bloggar jag försummat senaste dagarna och upptäckte att jag blivit utmanand av Ylva, perfekt tidsfördriv denna natt. =)

Regler för denna lista: Länka till den som utmanat dig/där du hittade listan, svara på frågorna, och (om du vill) utmana fem andra bloggare! Det kan också vara lämpligt att meddela dem att de är utmanade.


Tre yrken du drömde om när du var yngre?

1. Jag skulle bli frisör.
2. Hästskötare, garanterat.
3. Lärare kanske?


Tre yrken du skulle vilja prova på?

1. Skulle vilja driva något eget.
2. Lärare.
3. VD för något stort företag, kunna bestämma massa viktiga saker ;)


Tre yrken du inte skulle vilja ha?

1. McDonalds gör jag inte om...
2. Brödsorterare, läste om det en gång, det verkade förfärligt.
3. Gymnasielärare... hemska tanke.

Tre språk du skulle vilja kunna?

1. Japanska
2. Spanska
3. Finska

Tre länder du vill besöka (som du inte tidigare varit i), och varför?

1. Nya Zeeland
2. Italien
3. Skottland


Tre platser/områden i Sverige du skulle vilja besöka (som du inte tidigare varit på)?

1. ehm, har varit runt rätt bra, så just nu får jag säga Strömsnäsbruk, ska dit nästa helg! =)
2. Birka såklart...
3. Gene, har inte riktigt varit där... =)


Tre svenska platser/områden du varit på och vill återvända till?

1. Jokkmokk just nu faktiskt, marknan skulle vara trevligt. =/
2. Gotland
3. Umeå


Tre platser i Sverige du skulle kunna tänka dig att flytta till?

1. Luleå?
2. Umeå?
3. Östergötland?


Tre talanger du önskar att du hade?

1. Sångröst.
2. Kunna åka långfärdsskridskor ordentligt ;)
3. Måla, teckna.


Tre saker som alltid finns i ditt kylskåp?

1. Barnmat
2. Mjölk
3. Frukt

Tre hundraser du skulle vilja prova på/kan tänka dig att ha, som du inte har/har haft? (Endast för hundmänniskor eller wanna be's.)

1. Har alltid tyckt om Shetland sheepdog
2. ?
3. Tova som är en blandning mellan Münsterländer och GordonSetter duger alldeles fint för mig =)


Tre "saker" du önskar att du var bättre på än vad du redan är?

1. Dansa
2. Självdiciplin
3. Arkeologi


Tre (icke hundrelaterade) "ämnen" du skulle offra delar av din fritid för att lära dig mer om?

1. Matlagning
2. Dans
3. Måla/teckna


Tre saker du skulle köpa till dig själv om du hade 10.000:- "över"?

1. En resa
2. Ett nintendo wii fitness, nööörd.
3. kläder ;)

För att utmana någon då? Rebecca, syster, Anna, Ella, och Lina.


framtid.

Jag önskar att norrland lång nämre, eller åtminstonde att det inte vore svindyrt att ta sig dit.
Ante vill såklart flytta norrut igen, jag vill både och. Varför måste man välja? Jag vill ha ena foten här nere, och den andra där uppe. Det värsta är faktiskt ensamheten som kommer infina sig den första tiden. Känner knappt några alls, jag är inte heller den bästa på att ta kontakt, avvaktar oftast tills någon annan tar första steget. Kanske vore bra för mig att flytta...
Men vi har åtminstonde bestämma oss för att stanna här nere några år till... men innan Joar börjar skolan ska vi åtminstonde ha bestämt oss. Norrland är stort, fast för Ante är det bara Norrbotten som är norrland. Kan faktiskt hålla med honom lite, men jag tar faktiskt med västerbotten till den benämningen också... =) Alltså hamnar vi förmodligen i någon av kuststäderna framöver...

Idag ska jag städa, laga mat och bjuda på mat! Ska bli riktigt trevligt =)

power.

Skulle på poweryoga ikväll, men jag har träningsvärk i benen som heter duga. Kommer inte klara flera av övningarna, så jag får nog hoppa över yogan, tyvärr =/. Har sett fram emot det i flera dagar... Trist att det bara finns ett pass i veckan.

Jag behöver verkligen ett jobb, känns trist att jag inte kan göra så mycket för att påverka det här och nu. Hur lätt är det att söka ett jobb som jag kan börja på i augusti? Vem tänker så långsiktigt, och speciellt i dagensläge?
Igår lämnade Ante in sin semester ansökan och planerade in sin föräldraledighet. Det blir så att Joar får vara hemma ett helt år till, så jag är nöjd. Ante är rätt nöjd han också, från augusti till december tar han pappaledigt. misstänker att han kommer bege sig norr ut någon vecka eller två. Har jag inte hittat något arbete följer jag nog med, annars får jag vara hemma och längta efter mina killar =)

Idag ska jag till min frisör och låta henne klippa av lite lugg, ser inget längre. Sen ska jag träffa Emmeli och hennes hundar, tänkte se om de går ihop med våran Tova. Hon skulle behöva få busa av sig lite...

Sedan ska jag förbereda lite middag för torsdagen. Kanske tvätta bilen också, det kan ju ses som ett träningspass, jag menar istället för yogan. Kan leva mig in ordentligt kanske, överdriva?

Fredagen kommer Sandra och förmodligen Ella, trevligt värre! Var ett bra tag sen sist! Sen i helgen blir det en wii kväll hos Johan och Theres i Söderköping. Pust, vet inte om jag är van vid såna hör scheman? Man blir bortskämd när man är hemma med smått. Men nu börjar allt verkligen bli hur kul som helst. Han går när som helst, han brukar ställa sig rakt upp och bara stå still. Han går även några steg ibland, men han är som jag på långfärdsskridskor, vågar inte riktigt slappna av.

Nu ska jag försöka göra mig och min son anständig, vi har grisat runt i pyamas allt för länge.


rastlös.

Tankarna på vad jag ska göra "sen" har börjat snurra ordentligt. Att få ett jobb just nu är förmodligen inte det lättaste. Lusten att plugga är inte jättestor, känns inte som ett altenativ. Vore skönt att få jobba ett tag innan jag ger mig in i studiernas värld igen. Speciellt som jag skulle vilja kunna stämpla och få mer föreldrapening om det skulle vara så att det blir ett barn till. (Lugn, inget på gång och verkligen inget planerat på många år, om ens det.)

Har sökt ett jobb i dagarna, men det är bara en chansning. Vem vill anställa någon som är föreldraledig samtidigt... blir ett himla pusslande för att få ihop det. Jag vägrar nämligen sätta Joar på förskolan tidigare än till hösten. Förmodligen blir det lite senare till o med, Ante kommer förmodligen vara ledig med honom september - oktober.

Idag har vi fått en vit mark igen... jag är rastlös.
Joar busar för fullt... har lånat Seth´s lära-gå-vagn, så han springer runt här hemma. Han har lärt sig att vända också,man får akta fötterna. Han utstrålar en härlig lycka när han kan gå själv.

Veckan har lite planer, men allt är pausat tills i morgon då barnbidraget kommer. Känns hemskt, men är verkligen pank just nu. Joars gröt räcker precis till en potion till frukosten i morgonbitti.

Sitter och planerar lite mat, får finbesök på torsdag. Tänkte försöka mig på lite ordentligt matlagande, länge sen jag verkligen gav mig hän i matens värld. Älskar att testa och exprimentera i köket. Vattnas redan i munnen.

Binder verkligen inte ihop den här texten alls, men det handlar verkligen om allt och inget.
Återkommer när jag tagit tag idagen.

Iskallt.

En helt underbar dag på isen, 10 minus, sol och fin is. Allt var perfekt, förutom tekniken. Det var faktiskt ganska svårt det där, ska jag vara helt ärlig så trodde jag att det skulle vara lättare. Träningsvärken sitter nog fint i benen i morgon, men vad gör det?

Självklart togs det bilder.. se och njut.


Ser ni så härligt. Har verkligen samlat kraft idag.


Yes, svårt som f*n, men ska lära mig! Vingligt, som skidor, fast mycket svårare.


Reflex är ett måste, även en solig dag ute på is! ;)


Sinnesfrid...


Blekfis, men en välmående sådan efter den här rundan.


Paus från åkandet, aj aj fötter...



Våran fina, hon hade verkligen en toppen dag.

spegelblankt?

Idag ska jag få njuta av det fina vädret på ett par långfärdsskridskor. Ska ut en sväng med Mattias, han har lånat ett par. Får se om jag får blodad tand och vill införskaffa ett par egna. Hoppas isen är fin, har ju varit lite varmare i början av veckan, men nu har vi haft ett par minusgrader några dagar. Idag ska det visst vara runt minus 10.

Ska ta med mig kameran, får se om det blir några bilder senare idag...

...

En vän sa till mig, vem kan man lita på?
Är säker på att man inte kan lita på någon annan än sig själv helt och hållet. Hur hemskt det än må låta.
Man ska nog alltid tänka på sig själv, och hur saker påverkar en i slutänden.




Födelsedagsbarnet!

Ett stort GRATTIS till Seth som fyller ett år idag!

    


    

vatten.

Har druckit mängder med vatten sen jag fick bästa julklappen av Ante, en sodastream. Gillar bubblorna på tungan, smakar så mycket bättre då. Konstigt, vanligt kranvatten. Mitt bidrag till miljön...

Idag har vi handlat födelsedagspresent till kusin Seth, för imorgon ska vi på kalas. Äta tårta och vara sociala. Hittade något liten till en annan liten. Ser fram emot att få träffas. Det var faktiskt Joar som valde, han fick välja mellan två. Hade han fått bestämma hade han dreglat ner den ännu mer. =)

Veckan är schemalagd, diverse göromål. Har även bokat in en resa lite längre söderut, till Becca. Blir i slutet på januari om allt klaffar. Ska bli så roligt att se deras hus och hur dom har det!

Ska plocka undan lite här hemma innan jag ramlar i sängs. Mina två sover som två stockar. Ante gick o la sig redan vid åtta, vet inte om han kollade fel på klockan. Tänkte att han behöver sova... =)

steg.

Frukosten är avklarad! Något sent, men bättre det än aldrig.
Blir en promenad sen vid 12, lägenhets tittande vid 13 och sedan födelsedagspresents tittande efter det.
För i morgon fyller Seth ett år. Tiden bara rinner iväg... hinner inte riktigt med.

Skulle vilja ha tag på Sandra också, vore roligt att åka ut och hälsa på. Behöver fylla dagen med saker, är rädd att jag småäter annars =)

Fick hem ett papper från humanistiska förvaltningen om förskoleverksamhet i förra veckan. Borde ringa runt till lite förskolor och fråga om man får titta förbi. Men är lite splitrad, vet inte riktigt hur jag ska göra, om vi kanske flyttar igen.

Nu gick han, alldeles själv mellan soffbord och fotölj. Är bara någon meter, men ändå...!

steg.

Mitt lille troll går snart, väldigt snart. Ofta står han alldeles själv och ser förvirrad ut, han kan även resa sig sakt upp utan att hålla sig i. Häftigt! Han har precis sovit middag med Ante, så söta.

Lite svar till brudarna, resan till söderköping gick bra =) Vi mådde faktiskt bra, drack mycket vatten kvällen innan, men dock ingen dusch, men det tipset ska jag ta tillvara på ;)
Pappa fyller år i november, så vi får vänta några månader till.
Hoppas Asienresan blir helt underbar Lisa, är en aning avis. Och hoppas ni får en skön vecka uppe i Sälen Lina.


rapport.

Gårdagen blev lyckad.
Många goda drinkar, och en riktigt äcklig.

Glömde självklart digitalkameran hemma, men tog några halvkassa bilder med mobilen.

Anna´s "Bloody Mary" var avskyvärd. Består av tomasjuice, tabasco, salt, peppar och selleri. De flesta tog en mesig klunk, sen åkte dem i diskhon.


Lisa fixade "Cosmopolitan", vilket alltid går hem! En helt underbar sippdrink. Garnerat med torkade tranbär.


Jag fixade en enkel "Jack Daniel´s med cola" och en citronskiva. Lina var inte för nöjd med den, men de flesta andra gav den tummen upp!


Lite småplock åt vi också såklart, mums!


Jessica bjöd på en "Rosa panter" en mjölkdrink som fick tankarna att gå till en jordgubbstårta! Fin fin!


Blev en hel del andra också, men detta var de bilder jag har. Ska be Lina dela med sig av hennes bilder. Vi hade trevligt som tusan, smaskade lite mat och drack gott. Blev sent, var hemma vid tretiden i morse. Fick skjuts av Linas underbart snälla mamma, Lillemor. Testade att sjunga Lina´s "Lips", det var verkligen jättekul =)

Idag har vi varit till Söderköping, hos Johan och Theres. De har köpt Wii Fitness, och jag är såld! Hur kul som helst, varför har inte vi något tv-spel? Det får vara nästa sak att spara till...!

Nu blir det att fortsätta läsa, tycker om att fly in i en god bok!

busfrö.

Hade precis postat mitt förra inlägg när datorn blev svart...
Under bordet satt min son med datorsladden i munnen.
Min egna lille hemelektriker!

      

ganska nöjd.

Har städat och tvättat hela morgonen. Joar har krypit efter för fullt, ganska häftig känsla. Vi hör ihop, åtminstonde de närmsta åren. Dit jag går, går även han, oftast åtminstonde. Har en underbar pojkvän som anser att han är pappa lika mycket som jag är mamma. Behöver aldrig kompromissa för att få göra saker på egen hand. Han ställer verkligen upp till 100%, vet inte vad jag skulle göra utan honom.

Ska titta på en trea till, nästa vecka. Har dock lite seperationsångest, älskar verkligen vad vi har gjort med den här lägenheten. Den förra vi tittade på var fräsch och så, men helt vit. Fick lite panik, påmindes om våran första tråkiga lägenhet i Umeå. Vitt vitt vitt, överallt...
Vår underbara kökstapet, och vårat mörkgrå sovrum med fondvägg. Kan ju alltid hoppas att lägenheten behöver tapetseras om, så vi får göra som vi vill...

Har gett upp drömmen om Jokkmokksvintermarknad i år, chansen att få billiga flygbiljetter är nog så gott som noll. Får satsa på sommaren helt enkelt, eller kanske vår.

Joars djungel.

Förskoledjungeln, hjälp!

Har tagit tag i lite trådar nu, ska ansöka om "dagis"plats åt Joar. Vilket projekt. Vart ska han vara, vilket ställe är bäst? Det som är närmast men kanske näst bäst? Eller det som är lite längre till, men verkar vara kalas bra?
Pratade med min goda vän Lina för några månader sedan, som besitter djup visdom i ämnet, (förskolärare) och hon förespråkade uppdelade åldersgrupper. Måste säga att jag är inne på samma linje, gillar den idén bäst. Så nu när jag sitter och läser om de olika förskolorna, blir jag besviken när mitt favorit ställe har blandade åldersgrupper. hihi, vad ska jag nu göra?

Ska boka möte med mina två favorit ställen. Nästa problem är att vi ska flytta, kanske inte i morgon, men inom en ett års period. Vi måste uppgradera oss till en två med ett rum till, en trea med andra ord. Men hur ska jag veta vart den ligger? Ska man byta dagis då? Det känns ju inte bra, bättre med en stabil tillvaro för våran lilla knodd.

Hjäälp Lina, behöver dina visdomsord!

min andra hund.



Vi har två hundar.

Har märkt att om jag kastar iväg någonting så hämtar Joar det, och kommer tillbaka med det i munnen.
Visst är han lydig! ;)
















roligt!

Här är drinklistan för fredagens cocktailparty, ville bara tala om hur gott jag kommer må. Självklart vill jag även retas lite mer er som inte får smaka ;)

Red Delicious,
Jack Daniels Cola,
Mojito de Casa,
Rude Cosmopolitan,
Strawberry Daiquiri,
Rosa Pantern,
Bloody Mary,
Frozen Margarita,
Piña Colada
Water Melon


cocktailparty.

Är inbjuden till cocktailfest på fredag. Lite knytis, två drinkar var.. Tror jag vet vad jag ska bjuda på, men är redan sugen på att få smaka på alla andras. Perfekt tillfälle att testa nya smaker.
Jack Daniel´s med cola, riktigt gott.
Red Gold smultron med Schweppes Lemon.
 
Förutom Malibu med ananas är det mina favoriter, vilka gillar du?


fin dag.

Tror att älskade mamma blev riktigt paff över alla som faktiskt kom. Hon hade varit snål på tårta, så det blev att fixa mer i sista stund. Är en ganska härlig känsla att inse hur många man faktiskt har i sin närhet som bryr sig, när det verkligen gäller.
Det har varit fullt hus hela dagen, släkt och vänner har invaderat och fyllt huset med skratt och glada miner. Många fina presenter fick hon, hon blev riktigt glad idag. Det behövde hon, efter det senaste årets motgångar. Hon lyste verkligen upp, var gamla glada mamma.

Av oss fick hon presentkort från väveriet ute i Björke mellan Skärblacka och Finspång. Dom har otroligt vackra saker där, ett tips. Hittade bröllopspresenten till Rebecca och Mattias där, är riktigt sugen på en likadan själv! Så fin!

Nästa gång är det pappas tur =)

Underbara mamma.

Idag den 6 januari 2009 fyller min underbara mamma femtio. Hon är världens bästa mamma och mormor. Hon ställer alltid upp, till mer än hundra procent. Hon lyssnar, förstår och ger råd. Livets lotteri kunde inte ha gett mig en bättre mamma. Därför så önskar jag dig en helt underbar födelsedag!

Hipp Hipp Hurra!


(Syster och jag var hem till dem i morse och busade lite, satte upp en massa ballonger och ljus utanför huset. Runt 120 ballonger pryder nu deras uppfart, och mammas bil, kunde inte låta bli. Bilder kommer senare)

-18

Bildbevis för att det har varit kallt här nere idag. Kallt för att vara i Östergötland. 18 minus visade terometern i bilen när jag åkte från mamma och pappa nu ikväll. Är imponerad, brukar inte vara såhär kallt. Känns nästan som om jag vore i Umeå. Glömde till och med halsduken och vantarna när jag åkte hemifrån i morse... ;)



förneka.

Gissa om mitt samvete tynger mig. Detoxen, som ni inte hört så mycket om, den höll lite mer än en vecka. Där av denna tystnad, jag har skämts. Men nu har jag fått distans och vågar tala om mitt misslyckande, och även de nya tagen jag har tänkt ta. Ylva inspirerar igen, det går runt.
Men det är inget nyårslöfte, tror inte på nyårslöften, för mig är hör det ihop med misslyckande. Så jag börjar bara om, helt enkelt. Min kropp behöver det, 8 kg kvar av graviditet, och som jag håller på så kan jag snart inte kalla det för graviditetskilon längre. Joar är snart 9 månader, nu får det inte vara en en anledning till att blunda för mig själv. Är inte alls nöjd, och den enda som kan göra någonting åt det är JAG.
Ante lockar med ett nytt klädesplagg för varje två kilo jag går ner. Borde inte det vara en morot?

Har fått en symaskin av min svärmor, så nu ska jag hålla fingrarna från det söta och bara pyssla. Älskar att pyssla, ska bara lära mig hur man trär på tråden ;)

Mitt 2008.

Gott Nytt 2009!

Helt otroligt så fort 2008 har sprungit iväg. Joar kom, vi flyttade. Stora förändringar, verkligen.
Tänkte sammanfatta med lite mobilbilder som jag tagit under året.

Ett underbart vintervitt Umeå i januari...


Den 14 januari föddes sedan min systerson och Joars kusin Seth.


Tjockmagen i slutet på januari, sista besöket uppe i Kalix innan vi flyttade söderut.


Någon dag innan "kläckning"...


Första bilden på våran goding, den 6 april.


   

Sedan kom våren och de första blommorna.


Blev många långpromenader med Tova.


Härlig högsommar på filt hos mormor och morfar.


Visste ni att det även blir sommar i Norrland? ;-) Antes farmors underbara rosor.


Sedan reste vi till Umeå och till farmor Kicki, bus med Putte på filten.


Älsklingarna!


Sedan blev det en heeel svampplockning.


I November lärde vi oss krypa.



Till sist vill vi önska ett Gott Nytt År till er alla!