bad.

Har nog aldrig badat så mycket i badkar som jag gjort sen jag blev gravid. Det är ett helt underbart sätt att slappna av på. Igår blev det ännu ett bad, men med lite mer myskänsla, stängde av allt annat oljud i lägenheten tände doftljus, använde en ansiktsmask och satte på lugn musik! Den bästa medicinen mot stress måste jag säga, halvslumrade i över en timma innan jag ens ville gå upp. Den i magen tycker visst om varma bad lika mycket som jag, för den höll sig riktigt lugn faktiskt, för en gång skull =) Inga små fötter som försökte sparka av mig ett par revben.
bad.


inte den bästa bilden kanske, försökte ta bild med ljuset släkt, men det blev inte bra. Ni får hålla tillgodo med ett upplyst badkar =)

riktiga vuxenpoäng.

Onsdag, och lunchtid.. blev ganska tidig frukost, men är inte riktigt hungrig än. Har hunnit med att samla in viktiga papper från jobb under förmiddagen, ska kolla igenom och skicka in till försäkringskassan imorgon. Hoppas allt är som det ska så man slipper att komplitera.

Under helgen så samlade jag och Ante ännu mer vuxenpoäng än bebben i magen och vår nu 1 åriga vovve. Vi har nämligen införskaffat oss en kombi! Det ni, nu jäklar! =) Är riktigt nöjda faktiskt, än så länge =) Blev en saab 95, -99. En fin blå färg, för oss som inte fattar så mycket mer än så. Kände att det skulle ha blivit ohållbart när bebisen är född och vi ska åka någonstans. Hade aldrig kunnat åka både jag och Ante, vovven och bebbe. Inte om man vill ha med sig barnvagnen, våran röda bil är alldeles för liten för det! Får se om vi får den såld innan vi flyttar söder ut, vore ganska skönt.

snövit, eller kanske törnrosa?

Idag är jag verkligen inte på topp, fast jag har varit vaken i tre timmar känns det som om det bara vore tre minuter... Borde kanske ta en dusch för att försöka vakna till liv. Börjar jobba vid 15, är inte alls sugen. Har så ont i ryggen.. vet att det inte blir bättre av att stå upp i sju timmar heller. Försöker byta bort lite pass, trodde faktiskt inte att jag skulle behöva det..

När jag rör på mig normalt så ser jag nog inte så konstig ut, men de få gånger som jag faktiskt ökar takten, då ser jag nog ganska rolig ut =) Det underlättar faktiskt att "vagga" fram, haha.

Duschen nästa!

bye.

Snart är det inte långt kvar, kommer sakna våran lägenhet, den har varit perfekt. Lagom stora utrymmen.. lite många trappor bara =)
Blir lite av en avslutning med en bild på ytterdörren, hehe. Billigt och bra boende, hyresvärdens insatts går att diskutera, men vad gör det nu?
bye.


magen i vecka 30.

Har inte orkat ta fram digitalkameran de senaste dagarna, men har fått några bilder på mobilen, här är min mage nu i vecka 30. Helt otroligt så fort tiden går, nu är det snart bara två månader kvar!

mage..


vinter vitt.

Den här underbara bilden tog jag på väg till jobbet för några dagar sen, visst är den underbar =) Kvalitén kanske inte är den bästa, men jag njuter verkligen av den. Får se hur länge vi kommer kunna njuta av den här snön.
vinter.


Gratulationer.

Ett stort grattis till Lina som fyller 24 i dag!! Höll nästan på att glömma bort, tur att hon själv har koll på dagarna ;-p Varma kramar!!

Dubbelt upp.

Mina två älsklingar delar just nu på en liten kudde i soffan framför tv:n, ser hur mysigt ut som helst =) Förstår bara inte hur de kan vara så himla trötta! Ingen av dem har väl inte direkt ansträngt sig i dag, fast iofs, titta på tapeter kan suga musten ur en. Undrar vad vovven har för ursäkt, sovit för mycket kanske =)

dammråttor.

Om vi undviker att städa bakom våran byrå i hallen på, jaa, säg två veckor, då hittar man en "minitova" bakom den. Våran hund fäller nåt helt otroligt! Hur kan en så liten hund tappa sååå mycket hår? Okej, har varit dålig på att dammsuga, men har ni insett att det måste göras nästan varje dag, åtminstonde varannan. =) Intresseklubben antecknar!

Har stökat runt lite här hemma, så nu ser det skapligt ut, ifall, mot all förmodan, någon skulle komma på överraskningsbesök. Är ganska otroligt, men ändå =) Man mår ju bättre efteråt.

Ska kolla tapeter i dag, måste bestämma oss snarast. Men både Ante och jag är ganska överens om att de tapeter vi har att välja på är riktigt tråkiga, eller rent av fula. Förstår inte det där riktigt... håller på att kolla på lite altenativ, och hur mycket vi är beredda att lägga imellan för snyggare tapeter.

Nu måste jag och magen lägga oss på soffan med benen högt igen, krabbaten tycker inte om när jag anstränger mig för mycket, då blir den alldeles vild och protesterar bestämmt. Kan faktiskt göra riktigt ont ibland! =) Barnmorskan ville helst att jag skulle sjukskriva mig.. lockande, men då skulle tiden gå så fruktansvärt långsamt. Får se hur jag känner mig efter nästa besök hos henne. Kan ju vara ohållbart med denna smärta... Avvaktar lite till!

morgonstund.

Gomorgon, är inte världens piggaste, men ett sextimmars pass på jobbet ska jag nog inte dö av. Har sovit ganska bra i natt, bara varit uppe på toa en gång, och det är inte dåligt för att vara mig! Ha..

Borde ha gjort en lunchlåda, men det blev ju aldrig av, hmm... om någon har vägarna förbi Umeå vid tolvsnåret i dag, så titta gärna in med lite hemlagad mat. Det skulle verkligen uppskattas! =)

30 min till avgång!

om min dag.

Kom såklart inte ihåg att ta kort på magen, gör ett nytt försök senare =) om jag inte somnat! =) Är helt sjukt trött... hr haft en riktigt stressig dag på jobbet, massa hyrbilar hit o dit... måste nog påstå att folk i allmänhet kan vara ganska korkade..! =)

Nu ska jag lägga mig med fötterna högt upp i våran underbart insuttna soffa!

vänta.

Har börjat lite smått med flyttpackningen. Julsakerna blev lite bättre förpackade än vanligt, tänkte att det var lika bra. Men nu vet jag inte riktigt vart jag ska fortsätta. Tog stopp.
Måste inhandla lite fler flyttlådor, men känns som om jag kanske kan leta fram de vi redan har först... Ska be Ante ta ner några lådor från förådet, såna som redan är halvt packade. Men vill inte slita o släpa med dem själv, börjar få riktigt ont i magen. Hoppas bara det inte blir värre, för då vet jag inte hur jag ska kunna arbeta. Har inte de mest shyssta arbetskollegorna... vadå? gravid? aha, jaa men du kan väl bära ner den där tunga lådan? Eller vad, är du svag eller?

Ska försöka rensa ut lite skit också, man har ju en del, ganska mycket faktiskt. Frågan är hur mycket man skulle sakna, egentligen. Förmodligen ganska lite...

Annars gör jag inte mycket annat än väntar, och väntar och väntar... den närmsta månaden känns som en hel evighet. Det som känns mest irriterande är att våran nya lägenhet redan står tom! Man vill ju inget annat än att bara flytta in! Äntligen en fin lägenhet! Har valt jättefina tapeter till köket! Ska bara hitta till sovrummet också..

Har en riktigt vild liten krabat i magen, den är inte still många minuter i taget. Mamma är nästan övertygad om att det är en liten tjeja, själv är jag mer skeptisk. Kan bara konstatera att vad det än är så blir jag lika glad för det! Huvudsaken är att allt är som det ska!

NU ÄR JAG OTROLIGT SUGEN PÅ LÖSVIKTSGODIS! kämpar med det, som tur är finns inget att tillgå inom de närmsta kilometrarna, vilket innebär att det är alldeles för långt för mig att gå, speciellt på isgatorna som intagit Umeå.
Ska försöka komma ihåg att be Ante ta en bild på magen ikväll.

Nu ska jag göra pannkakor!

nytt liv.

Nu har jag blivit moster, uppdatering följer...

Blev en liten pojke tidigt i morse!
Är stolt moster =) Har inte kunnat besöka i dag, men hoppas att dom ska orka med det i morgon. Vill ju hinna med det innan jag reser norrut igen..

tjohopp

fin dag.

Vilken underbart härlig dag! Solen har lyst nästan hela dagen och jag har bara kunnat ta det hur lugnt och skönt som helst. Har pysslar lite i källaren med mitt senaste projekt. Nämligen ett billigt skötbord som jag köpt på ikea, men som jag nu fixar till med lite snyggare stil! Tyvärr håller hobbyaffären i Norrköping på att lägga ner, (riktigt trist för dem) så fick inte tag i mosaiken som jag ville ha. Ska se om det finns i Umeå, annars får jag helt enkelt beställa från internet. Blir nog bra till slut, har ett tag kvar att fixa.

Magen växer, har haft det lite jobbigt att sitta på golvet i källaren, har haft någonting (förmodligen en fot eller en liten arm) som tryckt upp mot mina revben. Har inte direkt gjort ont, men ganska jobbigt. Vissa frammåtlutade ställningar kan även göra att jag får svårt att andas. Men vem är jag att klaga? =) Det är ju helt underbart!

Har kanske hittat en barnvagn som jag (observera ordet "jag") vill ha, ska titta på den i morgon, men den såg helt okej ut, välsköt! Ante är väl mindre uppspelt, förstår inte varför, en barnvagn är ju det man har längtat efter att få köpa HELA livet(?)(Bara lite ironi)

Saknar mina kära där uppe i Umeå ganska mycket just nu, det är tomt. Hoppas att man är saknad, iaf lite =)

vecka 28.

Har hunnit med lite i veckan, utan att direkt stressa. Orkar inte stressa.. och så är det faktiskt så, att vill man träffa mig så kan man faktiskt ta sig till mig också. Förstår inte varför jag alltid måste ta mig till alla andra. och gör jag inte det så blir det sura miner(?) Barnsligt och omoget, även om jag tycker det är trevligt och roligt att träffas, så kostar det faktiskt för mig med att åka. Det går faktiskt bussar till mig också, och det kostar lika mycket att ta den för mig som för alla andra. Folk räknar ibland visst inte samma matte som mig, konstigt...

Annars är det bra! =) Var och inhandlade lite större saker igår, hihi. Ska fixa och trixa lite i dag.

Saknar dig Ante, massor. Hoppas mina växter lever när jag kommer hem igen! =) Fast det vore ju roligt iofs, att få inhandla nya ;-p

borta bra.

Efter en relativt smärtfri resa landade jag nere i finspång igår eftermiddag. Har ätit gott och fått några julklappar. Resan började inte så bra, försening vid flyget, resan blev ganska exakt en timma sen, o under hela förseningen fick vi sitta inne i flygplanet, vilket inte är speciellt bekvämt. Hann precis med mitt tåg ner till norrköping, fick dock vänta med förtäring tills jag kom fram, fick springa lite diskret sista biten. Men kom precis fram när tåget rullade in, perfekt!

Fick som sagt några julklappar, presentkort på elgiganten, så nu har jag skrapat ihop till en ny mobil, äntligen! Fick även en ny hårtork, vilket verkligen behövdes, helt otroligt hur länge min gamla faktiskt fungerat! Har haft den sen jag slutade 9:an...bra grejer, men nu börjar den sjunga på sista versen.

Var förbi "utanför" nya lägenheten igår, blir nog bra. Såg inte riktigt ut som jag trot, men det blir bra! stor uteplats, måste fixas iordning, för just nu är det bara en grön plätt med bara gräs. Ska ringa hyresvärden i dag o se om jag kan bestämma en tid med honom om tapetval! ska bli riktigt kul! Verkar vara väldigt bra hyresvärdar, man verkar få göra ganska mycket om man vill! självklart med deras tillåtelse. Men efter ha bott hos bostaden i umeå så kan INGEN hyresvärd vara så mycket sämre. Snacka om dålig service. Helst ska man väl inte ha nåt på väggarna enligt dem. (Bostaden alltså) De var och fixade några hål i en vitmålad vägg i vårat nuvarande kök, de spacklade igen hålen med en helt annat vit färg, o så fick det se ut! men men, drar om två månader!!

Nu blir det nog frukost tror jag, ska se om mor och far har vaknat =)

Gomorgon.

Gäsp, söndag och man är uppe redan. Borde vara förbjudet! =)
En sista arbetsdag innan jag får fara söderut. Bör vara på plats i mor och fars varma hus någon gång på eftermiddagen i morgon.. Behöver ett litet break!

Jobbar med Tina i dag, så det ska nog inte vara några större problem, trivsamt med andra ord. Jobbar bara 6 timmar också, så ska verkligen inte klaga!

hej hopp, ses sen!

väntans tider.

Väntar med spänning, vad jag vet just nu så har jag inte blivit moster än. Bara den inte väntar tills efter att jag har tagit mig hem till Umeå igen. Vill ju inte missa en skrynklig o liten nykomling med bara några dagar!

Nu är biljetter bokade, åtminstonde resan ner. Har aldrig varit ute i god tid med sånt. Det fixar sig alltid, funderar på om jag skulle åka tåg hem sen.

Annars är det väldigt lugnt här, Ante är i Holmsund och studerar flitigt som vanligt. Han är snart klar med allt, han är sjukt duktig! Klar flera månader innan utsatt tid. Tycker så himla mycket om honom för allt han gör, vet att han inte är super förtjust i idén med att flytta söderut, men att han gör det för min skull, det värmer! Hoppas bara att han ska trivas!! Jag behöver min familj just nu...

Nu ska jag käka frukost, sen ska jag ta och baka lite bröd. Hittade ett recept som lät så gott!

2008.

Så var det 2008, nytt år och nya äventyr. Shit, tiden har gått så sjukt fort. Redan inne i månad sju. Snart dags alltså.. just nu är det mest lugnet före stormen. Jobbar mest och börjar bli klumpig. Märkte för bara några dagar sedan att det började bli besvärligt, ganske snart efter att jag konstaterat det, läste jag lite om graviditetsutvecklig, och just mellan vecka 26-27 stod det att; "nu kan du börja känna dig stor och klumpig". (ha ha) Väntade mig att få läsa; "och det är BARA början!" Men så kan de ju inte skriva, så dom raderna uteblev.

Hur som helst, gårdags kvällen vara riktigt trevlig. Maria tittade förbi och käkade med oss. Sedan for vi ner till rådhusparken i centrala Umeå och tittade på kommunens påkostade nyårfyrvereri. Det var riktigt fint, avslutningen var mäktig! (kan självklart inte mäta sig med augustifestivalen i Norpan och SM i musikfyrvereri, men ändå!) Blev inte så mycket mer action än så, somnade runt två tiden mätta och belåtna.

(Mina tankar går till dig min vän, ni finns ständigt i mina tankar. Hoppas att 2008 kan bli en nystart och föra med sig lycka!)