massor.

Har verkligen inte haft någonting vettigt alls att skriva. Så därför tänkte jag bara meddela att jag faktiskt lever, har bara jobbat som en tok ett par dagar. Och de lediga timmarna har jag ägnat åt min son.

Nyår i morgon. Funderar på att hoppa allt, laga supermiddag för oss här hemma, mysa bara vi tre. Vet inte riktigt om jag orkar med massa ståhej. Vi får se hur det känns i morgon!

Nu ska jag nog avnjuta en bra bok. Gonatt!

julen.

Har visst inte blivit någon uppdatering på ett tag.
Har haft  fullt upp. Jobbat en del och sedan stressat runt.
Julafton blev trevlig, Joar fick en hel drös med julklappar. Så nu är leksaksförrådet påfyllt.. behövs inte mer fören nästa jul skulle jag tro. Tusen tack!


På juldagen var jag till norrköping med carro, vi träffades hemma hos Anna och Stefans vän i Skarphagen. Trevligt som tusan. Försökte få med Ante, vi hade till o med barnvakt för kvällen, men han valde att stanna hemma. Han hade varit uppe tidigt och jagat på morgonen så det är förståligt. Men han var snäll och kom och hämtade mig sen mitt i natten.


Igår kom Rebbeca och Mattias förbi, hemma på besök under julen. pratade massor och lekte med Joar, han var riktigt förtjust i Becca. han har annars börjat vara lite småblyg. Han fick en jättefin liten träbil, den har varit rikigt populär här idag.

Nu sitter jag och slappar framför datorn. Läser era bloggar och kollar vad alla andra har haft för sig...
Funderar på att åka och tvätta bilen. Har en gratistvätt i gds-hallen hos OKQ8... skulle behövas.

Nu, mat.


God Jul.

Dagarna har rullat på, har jobbat lite idag, systembolaget. 
Idag har jag skämts för att vara svensk, tänker inte gå in på detaljer, men vissa saker säger man inte, eller gör för den delen. Folk är galna, i julöl. Den tog slut snabbt, sen var folk en aning sura för att dom inte fick något, vi har ju bara haft julölen hemma i några veckor.

Nu ska jag ta en "spa" stund för mig själv. Mina fötter behöver det...

God Jul på er alla!
Vi ska fira hos min faster och hennes man i Skärblacka, det ligger några mil från Finspång. På juldagen ska jag sedan festa till det lite i Norrköping, är det någon som tänkt samma tanke så hör gärna av dig. Vore roligt att träffas!

Som sagt, God Jul!

nada.

Söndag.
Händer inte mycket, Joar myser med Tova. Misstänker att han är lite trött. Ante är i skogen med bössan som sällskap. Jag ville till biblioteket, men det var visst stängt på söndagar. Typiskt, får gå dit i morgon istället.

kanske kommer mer funderingar senare...

julklapp?

Jag har nog världens bästa svärmor. Synd att man ses så sällan... Jag vill mixa.

Tänk om Umeå/Kalix/Jokkmokk(så Ante blir glad)/Finspång kunde ligga på ett och samma ställe. Sedan skulle det vara sommar från första april och sedan vinter från första oktober. Sommaren skulle alltid vara solig, 20-25 grader varmt. Vintern skulle bjuda på en halvmeter snö och 5-10 minusgrader. Är det för mycket begärt?

fredag.

Dagen har varit lugn. Joar har som sagt inte mått så bra, vilket betyder att jag inte har behövs jaga efter han i lägenheten. =) Men nu tror jag han är lite piggare, har räddat våran vita rislampa precis. Än är det inga små hål från små bebisfingrar. Nu blir det tv tittande, Ante är på julbord med jobbet. Det var utan fruntimmer så att de kunde låta alkoholen flöda... Jo tjena, haha, det är Ante´s natt, vi får väl se vilket humör Joar är på.

vård av sjuktbarn.

I natt har Joar varit gnällig, sov i våran säng. När jag vaknade i morse låg han och gnällde lite yrt i sömnen. Skållhet när man kände på han. Skulle ha jobbat i dag, men vill inte lämna bort honom när han har feber. Tog tempen i morse och den hamnade på 39,7. Så nu sitter han här i mitt knä med så lite på sig som möjligt och nappe i munnen. Gnällig, somnar som till ibland... Alvedon har vi tagit, så nu väntar vi på att febern ska gå ner. Min lilla kille har ju aldrig haft såhär hög feber tidigare, att man kan känna såhär för någon...

framsteg.

Vad ska jag äta till lunch idag? Är inte sugen på någonting alls.
Ska ändå laga lunchlåda tills i morgon, ska nog ta fram kyckling. Kanske.
Jul nästa vecka, julmusiken hjälpte inte riktigt, har ändå inga julkänslor. Satsar på att det kommer på julaftonsmorgonen.

Det är full fart på Joar, han går nog ganska snart. Han ställer sig upp utan problem och tar sig även fram längsmed saker utan problem. Tiden springer iväg...

Inte speciellt smart.

Börja INTE steka 1,5kg köttbullar klockan halv tio. Rekomenderas inte om ni tänkt sova tidigt.

Avklarat.

Åker mot Kolmårdens stora skogar, ska umgås med Sandra och Alice en stund. Vädret är riktigt dåligt. Regn och dis, vanligt decemberväder med andra ord. Massa kläder på barnet och en blöt hund, underbart.

Är hos far och mor, gör mest inget. Funderade på att julklapparna är avklarade. Hör mamma och Joar busa i köket, det är kärlek. Nu kommer dem springande mot mig, Joar ler sitt stora leende. Världens bästa Joar!


Bilder tagna av syster. Joar och kusin Seth, en vinterdag för vad som känns en evighet sen.

bok.

Har försökt sova, går inte. Joar är sjuk, sover oroligt. Han får ligga mellan oss, han ser ut som en liten docka. Han är så fin, den finaste man kan tänka sig. Älskar mitt lilla troll, över allt annat. Vilkorslöst...

Sockeravvänjningen har faktiskt gått bra. I helgen har jag dock fuskat lite, men inte något mycket. Blev lite fika när syster och karl var här. Mår bättre, men ibland blir det riktigt stort sockersug. Men det är väl bara att fortsätta. Har ju inget att förlora.

Har läst ut en bok precis, "Dödgrävarens dotter" av Joyce Carol Oates. Den var bra, lite små seg ibland. Men bra. Men som vanligt blir jag lite små irriterad över "dåliga" slut. Såna slut som liksom lämnar mer frågor än svar. Nu ska jag bara får tag på någon mer bok att läsa, tror jag ska hitta en riktigt lättläst kärleksroman, det var länge sedan. En med lyckligt slut, tips är alltid välkomna!

Gonatt!

planer.

Vet ni vad? Jag ska städa garderoberna i hallen, och så ska jag städa ur min byrå med kläder. För jag använder inte hälften, eller rättare sagt, jag kan inte ha hälften. Så, tänkte sätta på julmusiken, stänga av allt annat och bara köra på. Ante och Joar är ute hos mina föräldrar och hjälper dem lite, jag har handlat, så nu tänkte jag fortsätta vara lika abitiös...

Julmusik.

Just nu flödar julmusiken ur våra högtalare. Har inte haft någon julkänsla riktigt än, små glimtar, men ingen ordentlig julrysning som gått genom kroppen.
Började med Feliz navidad, en version med Celine Dion. Men versionen med José Feliciano är ändå bäst.
Önskar vi hade bättre högtalare...

Vilken är eran absolut favorit julsång? Om ni har någon, en sång som ni verkligen förknippar med jul? Eller kanske har ni en artist som är jul?

Dagens.

Dagens lunch; Blomkål med bacon och basilikakeso.

Hur gott som helst, rekomenderas varmt och man gillar blomkål, annars kan det bli jobbigt.
Idag är vi bara hemma och myser, för Ante tog bilen i morse, och i den ligger vagnen.
Hade klätt på Joar och kopplat Tova, men när jag kom ut i trapphuset så står det ingen barnvagn där. Så blev ingen promenad, stackars Tova, får vänta tills Joar sover middag med att smita ut på en snabbis.


fredag.

Idag har det snöat här, om någon missat det. Ett såkallat "snökaos"... Ante är ganska fascinerad.
Har inte följt Idol alls, sett lite här o där. Men nu sitter jag bänkad framför tvn iallafall... =) Men eftersom vi har en liten sjukling så springer jag mellan sovrummet och vardagsrummet.

En hel vecka, utan socker... wow! Men måste erkänna att jag firade lite idag. hihi
Tuggummi, från en såndär tuggummiautomat. Två stycken, kan ni förstå. Ante fick ett också.
Skämt o sido.. blev flygande Jacob till middag idag, o sedan en lätt mangosorbet på vaniljkesella. Mumma för magen!

Ante ska iväg o jaga i morgonbitti.. hoppas Joar är snäll inatt så att han orkar upp. Men det är nog ingen fara. Har inga planer till helgen, kanske hälsa på lite vänner. Vi får se vad vi orkar med, om Joar orkar.

Tack o hej!


min Joar.



Är ni inte snälla så äter jag upp er!

tidig morgon.

Blev en relativ tidig kväll igår, mys mys.
Har skjutsat Ante till jobbet, tänkte att jag inte skulle lägga mig igen, vilket jag brukar om Joar ändå sover. Sitter i mörkret och lyssnar på Rix morgon zoo. Har haft ett uppehåll med dem, lyssnade jämt på dem när jag jobbade i frukosten på hotellen i Umeå. Men nu funkar dem igen... =) Det är lagom såhär på morgonen, inte för tunglyssnat.

Dagen ser ut som följande; Absolut inga måsten!
Ska bara glida runt, kanske blir det tvärt om och jag får massor gjort... =)
Nu, frukost.

dålig.

Idag har inte varit någon bra dag. Har inte mått bra alls. Började med att jag skulle till gymet med pappa, åkte dit, men klarade knappt av att göra någonting. Växlade mellan att svettas och frysa... kände mig svimfärdig. Sedan följde jag och Joar med mor och far hem. Joar fick leka med morfars rullstol medan jag fick sova någon timma. Fy, vilken dag. Känns inte så mycket bättre nu heller... är matt i hela kroppen. Allt känns jobbigt.
Blir ju inte bättre av att jag inte får äta socker, har sett en stor påse med lösviktsgodis framför mig hela dagen... SALTLAKRIS! 
I morgon är det en hel vecka sedan jag åt socker. Sjukt bra gjort av mig, är faktiskt stolt över mig själv.

Orkar verkligen inte göra det där Becca, men du kan få en fin länk från det här inlägget! Så, jag rekommenderar att ni tittar in på min vän
Rebeccas blogg, där hittar ni allt från vardagsmys till julpyssel.

kväll.

Blev lussekatter igår också. Mums, tror jag. =)
På måndag nästa vecka får jag smaka!

Blir visst inte mer ikväll, har avslutat ett poweryogapass precis. Ska njuta av min sena middag, söva Joar och sedan njuta av en bra bok.

Ha en underbar kväll allihopa!

Kanelbullar.




Eftersom jag inte "får" äta av dessa godingar, så vill jag att ni andra som inte heller får något, ska bli lika sugna som jag! HA

Mitt 2004.

Jag satt och mindes igår kväll. Allt möjligt kom tillbaka, senaste årens äventyr. Så vad gjorde jag? Jo, jag satte mig ner och kollade igenom lite bilder. Tyvärr har man inte bilder på allt man hittat på. Men lite av det bästa hittade jag igen, och tänkte del med er.
Börjar med 2004.

Tog studenten den våren, ett år senare än planerat, men vad gör det. Blev en resa till Kanarieöarna med Ella och Sandra
Tidigare på året var jag upp till Jokkmokk för första gången, det var vintermarknaden.
Sedan kom sommaren, tyävrr har jag inga bilder från min student i datorn, bara vanliga i album. Efter studenten blev det sommar, for mot Jokkmokk igen. Den gången blev det med bil, jag Lina, Love, Jonas och hans pappa. Skulle till Skaite, bilden är från resan dit.
I Augusti blev det en resa över till Gotland, härliga sommarbilder från hemresan. Havet mellan fastland och Gotland låg spegelblankt.
Hösten kom, och jag har hittat bilder från våran kräftskiva för 3+1. Min kära Ella var höggravid med Celine, blev mysigt, och gott.

Hann med mer, men man glömmer så fort. Utan bilderna hade jag nog inte kunnat svara på vilket år jag gjorde vad. Tyvärr... Detta var mitt 2004, de jag har på bild.

Kanarieöarna med de två brudarna, vi är röda som få. (tror inte någon av er tar illa upp)


Fruktansvärt hemsk bild, men tågresan var rolig. Här satt vi i Murjek och väntade på bussen har jag för mig.


På väg mot Skaite. Älskar den här bilden...


Se den blå himlen. Spegelblankt.. och en somrig Jennie.
       

Svamppaj och kräftor, vad mer än mmmums?


julbak.

Idag ska vi baka lussekatter. Men lovar att inte äta någon själv... Så straxt ska hela gänget bege oss mot ICA för att inhandla det nödvändiga.

(Carro raring, har ingen aning om vad du menar, hittar ingen inställning som heter något liknande. Men det behöver ju inte betyda att det inte finns, bara jag som inte har koll. =) Vore ju trevligt att få din bloggadress också!)

lussekatter = jul

Funderar på att baka lussekatter i morgon. Är själv inte superförtjust i dem, vilket är toppen när man undviker socker. Luktar så himla gott. Nästa år får jag jag ta hjälp av Joar, men då blir det peppakakor och grejer också.
Tänkte koka knäck någon dag innan jul, det är nämligen en större favorit =)

Har inte riktigt fått några julkänslor än. Av någon anledning så var mamma mycket bättre på sånt när man var liten.

bättre än jag trodde.

4:e dagen utan socker. Går bätre än förväntat, men mår fortfarande lite kasst. Vet inte om det kan vara så att jag har en förkylning i kroppen som gör att det känns som om jag har ont överallt. Halsont brukar väl inte vara ett avvänjningssymptom?

Idag fick vi sova länge... så hela dagen är förskjuten. Frukosten blev inte fören 11, så lunch blir svårt att äta vid 12. Ska alldeles straxt bege oss ut på en långpromenad med barn och hund. Vi behöver det lika mycket allihop tror jag. Ante och jag behöver röra på oss, Tova behöver sin morgonpromenad (om något sent) och Joar behöver sova lite.


inget speciellt.

Kvällen har varit bra. Testat ett nytt recept, godare än förväntat, faktiskt.
Ante har både diskat och hängt tvätt, de ni, vill påpeka att han i mellanåt faktiskt kan.
Just nu chockar han mig med att rensa stora garderoben... Tänker verkligen inte påpeka vad klockan är.

Nu blir det mys framför tvn.

(oh, carro förstod jag vad du menade skulle jag fixa direkt! Har inte den blekaste aning om vad rss inställningar är för nåt?
Kram påre!)

när man fastnar.

Idag skulle vi ha besökt Löfsta slott och deras julmarknad med Theres. Men fick avboka...
Fick lite problem igår kväll, våran bil blev kvar i en lerig backe...
Det var så att Ante fick för sig att han ville kolla in ett ställe. Vi körde längs en grusväg, det var dimma, så vi såg inte hur det såg ut framför oss. Fanns ingenstans att vända, och helt plötsligt hade vi en lång mjuk backe framför oss. Tog det dåliga beslutet att fortsätta framåt. Tyvärr tog vägen slut och vi befann oss på en mjuk gräsåker, som lutade lätt nerför. Efter några försök till att ta oss uppför den 100 meter långa backen gav vi upp. Ringde mamma som fick skjutsa hem oss.
Så i morse var Ante iväg med mamma och en nisse med traktor, som drog upp våra bil. Pinsamt värre, men lär ha roligt åt det om ett tag misstänker jag.

Var måttligt road kan jag lova. Mitt humör är just nu inte på topp. Är inne på mitt tredje dygn utan socker. Helst skulle jag vilja kunna ta av mig huvudet, har sån fruktansvärd huvudvärk. Har insett att man är mer sockerberoende än vad man velat erkänna.

Lite smått besviken av att det inte blev någon julmarknad... Får leta upp en annan.


nu är alltid bäst.

Är ensam hemma, alldeles alldeles ensam. Konstigt...
Nu skulle man ha ett badkar, för då hade jag fyllt det med varmt vatten och en massa skum. Men nu har jag ju inget badkar, så får nöja mig med att vara ensam.

Om två dagar blir Joar 8 månader. Vet inte vart tiden tagit vägen.
Birgitta på bvc frågade hur det kändes att vara mamma? Om jag mår bra och trivs?
Det gör jag verkligen, alldeles underbart, men sa att nu när han blivit lite större så trivs jag ännu bättre. Man börjar lära sig, man förstår. Men det är väl så, man växer i rollen. När jag sa så, så förstod hon vad jag menade, och sa sa hon "vår bästa tid är nu" och det stämmer så bra. Alla stunder är de bästa, är så tacksam för dem allihop, egentligen ska man inte behöva rangordna dem.

Nu ska jag ta ett stort glas med Loka, hallon med grape. Verkligen supergod!

dagens.

Tänker fortsätta med min lista senare, men vid lunch ska jag träffa Sandra inne i Norrköping. En liten leta julklapps dejt. Först ska vi bada, vilket är hur kul som helst, tills vi ska torka oss och gå upp. Såklart, vad annars? Det ska börjas i tid.

För övrigt har vi fått ett vitt täcke över oss igen, men som vanligt lär det inte ligga speciellt länge. Tror att det faktiskt redan ligger på någon plusgrad, tyvärr.

Blev en längre promenad med våran lilla Tova igår kväll, har så dåligt samvete för att hon alltid kommer i andra hand. Försökte ta lite bilder, men jag misstänker att hon tycker blixten på kameran är obehaglig, så hon tittar alltid bort precis när blixten går av. Men men...

Lyckan över att få lämna lägenheten med matte.


Lukta lukta.

bevis.

Upp till bevis, som ni ser så är listan inte helt avklarad. Men eftermiddagen blev inte riktigt som planerat. Joar har vägrat sova middag, så den senaste delen av dagen blev mest skrik och gnäll. Men sovrum och hall är avklarat, badrum och kök är inte långt borta =)


Sovrummet är nu städat och fint.


Hallen är julfin.


Joar hjälper till.


Lite bilder som hänger på kylskåpet.




Städlista

Tänkte försöka med en ny grej. En städlista som det är tänkt att jag ska följa idag, tänkte storstäda lägenheten. Så allt eftersom rummen blir klara tänkte jag bocka av dem. Tveka inte att skälla lite på mig om inget rum blir avbockat. Bildbevis kommer till kvällen. Så då är det upp till bevis...


  • Kök - Ej klart
  • Vardagsrum - Ej klart
  • Badrum - På gång
  • Sovrum - KLART!
  • Hall - KLART!

Har precis kommit hem från poweyogan. Det var perfekt, precis vad jag behövde. Blev kanske inte riktigt så mycket fokus på andning som jag ville, hade fullt upp med att se hur man skulle göra. Men det kommer väl...
Blev därför en paus i städandet. Har inte riktigt gått så bra som jag hoppats, Joar har inte riktigt varit med på noterna. Han är inne i en riktig gnällperiod. Men lite har hänt åtminstonde, och dagen är ju inte över än...


med hjärtat i halsgropen.

Idag har jag varit en sväng i norrköping. Skulle handla julklappar, hittade inget som jag ville ha.
Kom hem, och Ante skrämde verkligen skiten ur mig, gömde sig bakom en bil på parkeringen när jag hade parkerat hemma. När jag sedan klev ur och skulle runda bilen hoppade han fram. Brukar inte bli rädd, men jävlar, både skrek och hoppade högt. Ante sa att jag hade hållt för huvudet som om jag skyddade mig, men vem skulle inte det?

Måste även hålla med Lina och beröma alla de som rör sig ute i trafiken och som använder reflexvästar. Egentligen, ska det vara så svårt? Ibland kan det handla om liv eller död. Höll på att köra över en svartklädd nisse vid ett övergångställe, hade det inte varit 30 hade jag garanterat kört på han. Tycker inte om att vistas ute i trafiken till fots eller på cykel utan reflex. Speciellt som jag ofta är mörkt klädd.

Nu ska jag diska och hänga upp tvätt. Dagens hushållssyssla... Ibland saknar jag faktiskt tvättdagaran som hyreslägenheter annars brukar hänvisa till...Men har väl ingen rätt att klaga när vi har en alldeles egen tvättmaskin i lägenheten.

Dagens busfrö, med hjälm. Mosters gamla hjälm.. han har nämligen börjat ställa sig upp. Mer vingligt än stadigt än så länge.




















intressant.

Har nu bokat in mig på poweryoga på onsdag.

pigg.

Ikväll har ett spiningpass avklarats. Och min rumpa gör så ont... kunde knappt sitta ner i slutet av passet. Måste göras om, men får vila bakdelen ett par dagar innan.
I morgon blir det step dance. Måste komma igång nu, sista bebiskilona.
Kände mig väldigt stel efteråt, funderar stark på att testa lite yoga, ett försök till lite mjukare och vigare kropp.
Efter att ha fått lite inspiration från Ylva och pratat med Lina och Anna i helgen, så borde jag testa igen. Anna är för övrigt, sjukt vig. Jag och Lina såg ut som två klumpiga sälar brevid henne, haha.

Annars händer inte mycket, pengabristen resulterar i tråkig fritid. Alla bor så långt bort, långt bort kostar pengar =(

Nu ska jag slappa framför tv:n med en mandarin, clementin eller satumas. Har verkligen inte den minsta aning om vad som är vad. =)
God kväll på er alla!