MAT

Nu är vi nyduchade, och stylade ;) Ska alldeles strax ut till mamma och pappa och fördriva tiden tills vi ska in till Norpan på en Max lunch. Sandra och Ella hade varit sugna på Max ett tag. Så jag är ju inte den som är den! Tänkte ta en långpromenad med min sötnos i Norrköping när vi ändå är där.

Kvällen bjuder även den på restaurang besök, ska med Lina L och äta sushi på
sushiakademin här i Finspång. Rekommenderar den om ni har vägarna förbi!

Nu på med skor och keps på lilleman, vi ska njuta av finvädret!

prata klarspråk.

Min pikar till Ante om att kameran är försvunnen verkar inte gå in. =) Jag saknar den, hur mycket som helst. Kan verkligen inte förstå vart den tagit vägen. Vill ta bilder på min lilla plutt och självklart på mina fiiina garderobsdörrar och lite annat i lägenheten! Har spanat på en ny, en billig variant som skulle duga åt oss, men pengar växer tyvärr inte på träd. Tillsammans med allt annat man vill ha och göra så går det inte ihop sig riktigt.

Precis kommit hem från en cykeltur och en stund på Öppna förskolan. Joar busar runt med de andra baranen, är han såhär när det är dags på dagis kommer han inte vilja åka hem =) Tittar knappt efter mig, möjligtvis när hungern gör sig påmind. Skuttar runt och tar leksaker från de andra barnen, testar ruschkanan, gungar gunghäst eller bara trippar runt och kollar läget.

Tänkt, hade jag haft kameran nu hade jag kunnat lägga ut några bilder på våran cykelunge, men som ni ser så blev det ingen bild... ;)

Härlig helg i Uppsala.

Igår tog jag bilen och drog till Uppsala. Hälsade på Maria, gott vin, trevligt sällskap och en stooor sool. Vi åt god mat och drack vin igår kväll, några av hennes vänner tittade in. Träffade Lena som jag läste med i Umeå, hade hoppats på att träffa Janne också, men han var typiskt nog till Umeå. Planen var att gå ut, men problem med klockan, och bussar så slutade det med lite nattmat och sedan sängen. Men jag är nöjd ändå, min enda plan var att få ha trevligt med Maria och dricka vin. Och som sagt så uppfylldes båda kriterierna ;)
I eftermiddag satte jag mig i bilen med solglassögonen på, och åkte söder ut mot solen igen. Väl hemma hade Ante styrt upp lite grillat, idag har jag verkligen fått njuta av allt möjligt. Trevligt sällskap, härlig sol och mina två underbara killar!

Just nu håller vi på att vänja Joar vid att somna själv, hemskt. Han är helt förkrossad, ungefär så som mitt hjärta blir när jag hör honom gråta. Kör med tre minuters metoden, han nästan slumrar till när man går in och lägger ner honom igen, men sen vaknar han till och det börjar om. Hjärtat gråter...

min helg.

Jag är grym! 40 minuters intervallträning i skogen, snabbt och sedan lugnt. Tova var med och höll igång mig, bra sällskap! Kanske är att jag känner på mig att helgen kanske går i det mer onyttiga hållet som gör mig duktig. ;)

Åker till Maria om två timmar. Ska bara in i duschen och packa lite, sen bär det av. Ska få låna mammas bil, hon är toppen. Hoppas jag får låna pappas gps också, då blir det ännu bättre. Mycket enklare så...

Nu in i duchen och sedan kanske lite lunch.
Ha en fin helg!

min utmaning.

Yes Lina, det är tjejmilen som gäller uppe i Stockholm. =) Men det är inte fören i slutet på augusti, så ska nog hinna träna upp mig ordentligt. En utmaning till mig själv, brukar ha så svårt för självdiciplin. Helt underbart att ha någon att inte göra besviken genom att inte ställa upp.

Dagen har varit bra, har städat och tvättat bort vintern från bilen. Till helgen ska Ante byta till sommardäcken också, börjar kännas väldigt onödigt att glida runt i vinterkängorna. Har även fortsatt med garderobsdörrarna, haha. Evighets jobb, men skam den som ger sig. Nu har målningen påbörjats och det är det som går fortast.
Har även varit till Skärblacka och grattat farbror på sextioårs dagen som sagts tidigare. God mat och god fika =) Alltid lika trevligt att träffa dem!

Nu ska jag fortsätta se Medium.

träning.

40 minuters jogg! Måste höja farten bara, är ungefär där jag var när jag blev gravid med Joar och blev totalt förslappad.(big mistake) 5 kilometer på 40 minuter, när jag börjar gå på längre distans så kommer det förmodligen gå långsammare. Tänkte jag skulle kolla upp lite tips och råd. Vore kul att fixa loppet på 60 minuter, men tror att jag nöjer mig med att ta mig runt joggande. Kanske inte ska ha för höga krav på mig själv ;)
Ser fram emot en weekend med Emma i Stockholm, bra tjej att göra den här utmaningen med, hon är så otroligt duktig! Bra inspiration!

På fredag åker jag upp till Uppsala en sväng, ska besöka Maria. Har sagt att jag ska komma upp utan barn hur länge som helst nu! Så nu blir det av! Åker vid lunch på fredag och sen får vi se när det bär av hemåt på lördag.

Men först är det en torsdag och då ska jag renovera lite. Ska även åka till Skärblacka och fira min "farbror" som fyller sextio! Mor hade en bra idé på present =)

Nu krypa ner hos mina två!

konstruktion?

Måste nog övertala syster att hjälpa mig igen, inte riktigt nöjd med det ofärdiga utseendet ;)


att få en del gjort.

Dagens planer är ganska klara, blir först en tripp ner till centrum, ska få luggen fixad o klippt, ser inte så mycket, har haft den uppsatt senaste veckan. Sen ska vi ut till pappa och mamma, ska åka och slänga renoveringsmaterial som stått i släpkärran sen förra veckan. Sen ska vi även köra en massa skräp från deras tomt, + en del restskräp från garagebygget.
Sen ska jag ta mina otroligt fint slipade garderobsdörrar (jävla tjat om dem där dörrarna, men det är faktiskt inte klart än(!!)) och åka upp med dem till lägenheten för att sedan grundmåla dem! Äntligen!
Tänkte även ge mig på att spraymåla elementet i vårat sovrum, det är pissgult just nu, så uppfräschning skadar inte, kommer se ännu gulare ut när vi målat golvlisterna om det inte görs.

Joar härmade mig för första gången i morse när vi skulle borsta tänderna. Sa titta och pekade på tandkrämen, då tittade han på mig och sa också tisshhaa, ;) det måste väl dfå räknas som titta?
Just nu springer han runt med en tröja på huvudet och skrattar, himla sött!
Nu ska vi nog ge oss iväg...


20%

Ja, nu har värmen höjts något, inte riktigt lika kallt längre.
Har hunnit med en hel del idag.
Jag och Joar startade dagen skapligt, vi for in till Norrköping, handlade på Citygross. Sedan fortsatte vid ut mot Risängen där vi beställde kakel till köket. Hoppas det blir riktigt fint, hade även tur med lite rabatt på 20 %, vi tackar och tar emot! Fortsatte till K-rauta för att se vad de hade för bänkskivor till köket. Var mycket dyrare än vad jag räknat med, så ska förmodligen köpa en lång skiva och sedan såga till den själva. Blev mycket mycket billigare, kanske inte riktigt lika "snyggt", men frågan är om det kommer att synas i slutändan.

Väl hemma har vi hunnit sova en stund, plocka undan leksaker, har förberett maten så att det bara är att ställa köttet i ugnen och på spisen står potatisen färdig för att kokas.

Passar på att sitta lite vid datorn, Joar och Tova delar på ett tuggben. Joar tycker det är väldigt roligt att ta det från henne och springa iväg. Tova följer efter och tar tillbaka det, och så börjar det om. Undrar egentligen vem som har roligast? =)

Bilderna uteblir fortfarande, kameran är spårlöst borta. Kanske ska skicka en insändare till en såndär spådam eller vad det kallas, som finns i vissa tidningar, kanske kan dem hitta den? ;)
Mobilkameran fungerar förvisso, men inte överföringen. Det är väldigt tråkigt att vara kameralös, tyvärr =/

Bäst att återgå till maten, börjar blir riktigt hungrig.

Istid.

Våran lägenhet är sjukt kall, värmen har stängts av. Tror allt det var några veckor för tidigt. Ante ska få ringa och klaga, för såhär kallt går det inte att ha det. Måste ha raggsockar på fötterna för att inte frysa. Men det låter lite om elementen, kanske har de startat upp dem igen. Vi får se.

Joar och jag ska in till Norrköping och storhandla och beställa kakel. Dags nu, måste få ordning på köket, har stått still ett tag nu. Har enbart fokuserat på dem där förbannade garderobsdörrarna. Efter dem här tre är det bara fyra till i det andra rummet... roligt, jippi...

jag kan.

Är hos pappa och mamma. Hjälper till att storstäda ute, en hel del att göra. Skönt att kunna hjälpa till med något. Blir att köra en hel del till sopptippen. Härligt att göra fint så kan man sitta ute på deras altan. Ibland är det lättare att hjälpa någon annan med deras än att ta tag i sitt egna ;)

Nu blir det fika, innan vi fortsätter vara duktiga!


rock boat.

Movienight!
Såg "The boat that rocked" med Ante, Theres och Johan på bio ikväll. Riktigt rolig, brittisk film. Piratradiostation under 60-talet som sände från Nordsjön. Mycket humor i min smak, lättsamt med andra ord. Rekommenderas om ni vill ha något lättsamt att titta på. Ganska låg humor, men rolig! ;)



Nu blir det sängen och en bra bok. Ses i morgon. Tänkte uppdatera med lite bilder om jag hittar igen min kamera, den är ute på äventyr för tillfället ;)

lite blandat.

Cyklade ner till centrum idag, skulle möta Ante när han slutade jobba. Bara det att han slutade senare än vad han brukar, så vi fick cykla hem själva. Men nu är han hemma och vi har ätit en god wok.
De ringde från systembolaget i morse, så imorgon ska jag jobba några timmar på eftermiddagen. Kanske inte blir så mycket, men med min lill "inkomst" så blir det lite.

Klarade första provet i igår också, bara tre "test" kvar till målet.

Seth och Madde var här en stund vid lunch. Killarna fick busa lite, Seth är inte alls lika blyg som tidigare, han till och med log när han fick syn på Joar ;) Nu i eftermiddag har Madde och Jensa varit till Linköping, spännande!

Nää, ska ska vi göra kvällsrutinen!

lek.

Med en Joar i knät surfar jag runt på internet. Laddar för en hel dag hemma, plocka och städa, laga mat och bara vara. Lite lek ska även hinnas med. Funderar på vart vi ska börja bara, det verkar som om Joar tycker att vi ska leka, så vad gör man inte för sin lille bus!

oro.

Finanskris finanskris, fler och fler känner av problemen...

Idag ska jag på äventyr, får se hur det slutar...

Nu se till att vi får kläder på kroppen.

ingen lust.

Jag såg sol, i någon sekund innan den försvann bakom molnen. Kanske blir finare i eftermiddag, hoppas det. Joar sover, vet inte varför han blev så trött. Får bli en liten sovlur till lite senare tror jag.

Funderar på om vi skulle cykla ut till mamma och pappa, har inte bestämt mig än... plockar lite här hemma, men känner mig rastlös.
Har precis ätit en sen frukost...

får se hur det blir...

morsning.

Nu vill vi bara säga godmorgon!
Ska stöka lite här hemma innan vi cyklar ut till mormor och morfar


minitjejkväll.

Fick ett samtal en stund efter lunch idag, och en förfrågan om att se på film ikväll. Vem tackar nej till det? Förhoppningsvis så hinner vi söva Joar innan jag åker, så märker han inte ens att jag är borta. Så ikväll får jag lite egentid med Lina. Ska bli trevligt!

idag har vi invigt Joars cykelsadel. Födelesedagspengar som kom väl till andvändning. Självklart kom inte kameran med i dag heller, men det blir nog fler turer. Speciellt när vi flyttat ut utanför Finspång. Grannen som ska hjälpa oss med kaklet följde med Ante upp och tittade hur det ser ut, så nu vet vi vad vi ska göra innan vi kommer. Tjänster och gentjänster, Ante ska hjälpa honom med lite el på hans altan.

Nu blir det finmiddag på makaroner och korv! =)

lite klart.

I dag har vi mer eller mindre gjort om köket till en krigszon. Rivit ner spisfläkt och kakel, känns som en hel evighet tills det ser ut som vi vill ha det. Glömde självklart kameran, tog några bilder med mobilen, men tyvärr så är det nåt fel när jag försöker ladda över dem till datorn. Tänkte att Ante ska få ta tag i mitt problem när han har lite tid över.

Nu har vi åtminstonde rivit ut det mesta från lägenheten, känns som ett steg nämre vårat slutmål.

Nu ska jag njuta av resten av kvällen med min lilla mysunge.

fredag.

Min lilleman sover, helt slut. Han har busat runt hela dagen, för fullt. Sov en kortis till lunch och en tiominuters powernap i bilen, så han somnade som en stock. Han går under namnet "duracellkaninen" i våran familj, det säger kanske det mesta. =)

I morgon ska jag plugga, renovera och sedan plugga igen. Pappa har lovat att hjälpa mig på eftermiddagen. Mor och jag har tänkt riva kakel i köket, ska åka i veckan och slänga en massa bråte som vi rivit ur lägeheten, så kanske man känner att det händer något.

Finns det någon där ute som kan tipsa mig en om bra karriär? Skulle behöva en knuff i rätt riktning, känner mig så otroligt vilsen. Har drömmar, men dem känns så avlägsna. Ska söka en massa jobb, men i dagens läge så hur stor är chansen att man får dem? Gaaanska liten, men som Ante tjatar, söker man inte så får man ju verkligen inget...! Sant så sant.

ps, ska ta tag i utseendet på bloggen, framöver...


sol.

Solstrålar, underbart. Laddar energi, njuter.

Var i Borggård igår, hälsade på Emmeli, Julia var även där på besök över påsken. Hade riktigt trevligt, blev bjuden på god middag och så pratade vi lååångt in på natten. Trevligt!

Idag händer det inte super mycket precis, kanske njuta lite av vädret?

sommarplan.

Har ju länge velat fjällvandra, men det blir aldrig av. Det är väl att man inte riktigt har någon erfarenhet och inte riktigt vet vart man ska utgå ifrån. Ni kanske tycker att jag med en norrländning till karl borde väl inte ha några problem, men det är helt enkelt så att min norrländning helst bara är i fjällen om det innebär snöskoter.
Det kommer bli av, det vet jag, men tills dess har jag tänkt njuta av vårat underbart vackra Östergötland. Det är inte dåligt det heller. Jag har planerat en sommar då jag och Lina (L) ska upptäcka många av de vandringleder som finns runt om i vårat län.

http://www.ostgotaleden.se/
Surfa in på östgötaledens hemsida om ni tror det skulle vara något för er. Där finns information om lederna, och hur de går genom de olika kommunerna.

Följer gärna med om någon av er är sugen på att vandra. Överst på min lista är Ombers vandringsled. 2,7 km runt, du har väl inte ångrat dig Lina? ;) På vägen hinner man besöka Alvastra klosterruin, Pålbyggnaden från yngre stenåldern inte långt därifrån, bokskogsreservat, och sjukt fin utsikt och otrolig natur. En hel del annat också, men det får ni spana in själva om ni har lust.
http://www.sveaskog.se/Jakt-fiske-och-friluftsliv/Besoksomraden/Ekoparker/Ekopark-Omberg/Karta/
Tänkte att våren skulle få komma ordentligt först, vackra våren...

Min Joar.

Tog en liten bild på morgonens "outfit". Fick av kusin Melvin i födelsedags present, tänkte att det är dags vi testar dem där coola kläderna. Visst blev han lite rock? ;) Han leker även med en annan present, fick av Lina L innan hon for till Spanien. Det är en keyboard/mic/högtalare och den är väldigt rolig!


Liter bilder.

På Beccas begäran =)

Alla rum utom köket har haft en bård, underbart. Men i hallen, den ni ser utanför dörren till vänster, där går det inte att få bort den, man får bort millimeter stora bitar. Helt hopplöst. Men här i vårat sovrum så gick det relativt enkelt.


Samma sovrum, men utan bård och lite spackel i hörnen.


Har satt mamma i arbete, hon bryter ner panelen i köket. Bestämde oss för att ta ner den, tror känslan av köket blir större. Vi har även reglat upp den nya öppningen, inte klart, men en bit på väg.


Underbara mamma, tror inte man kan ha en bättre mamma!


Underbart vårväder, egentligen skulle man vara utomhus.


Nytt.

UNDER KONSTRUKTION!
Syster är söt och har fixat lite åt mig... ska ordna det sista sen =)

regn?

Senaste dagarna har jag tagit tag i lite renovering, en del förarbete som knappt syns att man ha gjort. Som exempelvis rivit ner bård. Fem timmar tog det... nu arbetar jag med garderobsluckorna, tar bort 2-3 lager med gammal tapet. Vill måla dem helvita. Mamma har hjälpt mig en hel del också, fixat med fönstren och rivit ner panelen som satt i köket, bestämmde oss för att ta ner den, fick fram en halv decimeter rum, så det ångrar vi inte.

Vi har inte lika tur med vädret idag, mulet och lite kyligare. Men ska ge mig ut och promenara lite, innan det regn som smhi utlovar, börjar droppa.

Kanske städa undan lite leksaker också... =)

Våran 1 åring.

Grattis min lille prins på 1 årsdagen!


Hipp hipp hurra!

Kalas idag! Det har städats och bakats tårta. Joar ska kläs i ny fin dress, grå shorta och en mörkgrå väst. Kanske kommer lite bilder ikväll... =)

Behövs ingen rubrik.



Behandla andra som du själv vill bli behandlad.



Är det så svårt?

För vissa verkar det inte betyda någonting.
 Betyder det att om samma sak hände dem, så är det helt okej?

Bara undrar... och förundras.



Vårbild.

 Min soldyrkare fyller 1 år på måndag!

Idag ligger jag på knäna för att skura lägenheten inför kalaset i morgon! =) Hoppas det får vara lika fint väder då! På måndag funderar jag på att åka in till Busfabriken med honom, sådär på födelsedagen. Eftersom firandet ändå redan är avklarat med släkt och vänner. Vi får se hur det blir.

kalasförberedelser.

I dag är det lördag, ska kasta ut mina herrar (igen) nästan helt omöjligt att städa ordentligt med dem i närheten =P Ska storstäda inför kalas och baka tårta! Blir förmodligen en chockladtårta. Ska se om jag kan hitta något gott recept. Funderade en stund på att göra en riktigt fin tårta som jag gjorde när pappa fyllde år, men kom fram till att det tog mig nästan mer en än hel dag. Joar får ursäkta, men det får bli till ett annat kalas =D

Tjopp tjopp..

dagens.

Idag är det dagen för Ante´s andra tåoperation, mindre skoj för han. Men jag och Joar ska ta en härlig stadspromenad i Norrköping medan han ligger på operationsborder ;) (Hemskt det låter, men så allvarligt är det inte. Han får bara lokalbedövning på tån medan dem skär upp lite ;P)
Tänkte besöka pressbyrån på repslagaregatan som har otroligt bra utbud av tidningar. Tänkte se om jag kunde hitta någon bra heminredningstidning, vill ha en där man ser vad som är på modet att ha på väggarna. Mönster och lite färger... Har fyra rum som jag måste bestämma färg i, Ante har bara sagt att han vill ha mörkt i sovrummet.

Nu blir det lunch.

och det fortsätter...

Fortfarande ryck, jävla skit grej... börjar bli en aning irriterad!

ett ryck?

Jag blir tokig... Det rycker i mitt ögonlock, hemskt jobbigt, har hållt på över en timma nu och vägrar ge med sig. Någon som vet varför det blir så? Jag får alltid "ryck" i mitt vänstra öga... irriterande.