kläder.

Med min son i knät inväntar vi hans pappa. Sedan ska jag lämna av lite kläder som jag hoppas få sälja på klädbytardagen i morgon. Värt ett försök, och i värsta fall får man ju hem dem igen.

Lådan med hans urväxta kläder har stått i ett hörn i hallen, och väntat på att bli uppburna på vinden igen. Men, intressant som alla nya saker är, så bestämde han sig för att ta en titt inuti. Vilket har resulterat i babykläder över hela vardagsrums golvet. jippi, tog 20 min att sortera om och vika ihop allt igen. Underbara unge ;)

Nu ska vi visst leka...!


C.S.I nästa?

Ett mysterium har precis blivit uppklarat. Man skulle kunna kalla det ett slags "vållande till annans död". Förklaring följer...

För några veckor sedan gick jag in i en blomsterbutik, köpte mig en grön växt, med ett okänt namn. Förklarade att den skulle klara av att leva i ett badrum utan fönster, ganska mörkt.. Fick då några altenativ att välja mellan och en grön växt, med okänt namn, följde med mig hem. Så långt är allt frid och fröjd. Hade fått det förklarat för mig att den ville ha ganska mycket vatten, inte genomdränkt, men fuktigt.
Veckorna gick, jag vattnade, men bara lite, med jämnamellanrum. Konstigt nog så började den gröna växten uppenbart må ganska dåligt. Först bara så att det kunde anas att någon var fel, känslan var att den fick för mycket vatten, så drog ner på mängden. Dumt nog kändes det aldrig efter i jorden hur det stod till, eftersom jag visste hur mycket jag vattnat. Men den gröna växten ville ändå inte må bättre, trots minskade mängden vatten...

Så, nu ikväll, äntligen kände jag i jorden hur det stod till med den gröna växten. Det visade sig att den stackaren  bokstavligt talat badat i vatten. Någon i detta hushåll har alltså OCKSÅ vattnat denna gröna växt. Den skyldige är unge herrn i familjen, då äldre herrn aldrig skulle komma på idén att vattna någon växt överhuvudtaget utan att ha fått det skriftligt.
Unge herrn tycker nämligen väldigt mycket om att leka i badrummet, gärna i handfatet, MED just det vi kan kalla för mordvapen, vatten. Bevisen är klara, den grönaväxten har stått bara decimeter från handfatet och nu är den mer eller mindre död.
Eftersom den skyldige helt uppenbart inte är straffmyndig, ger jag honom det enda utdelningsbara straffet jag kan; En stor mängd med pussar så fort han vaknar i morgonbitti, om han bara visste vad som väntar... ;D


min kamp mot mig själv.

Om någon timma är det måndag, och nu jäklar. Med lite peppning och inspiration från Lina tänkte jag inte dricka läsk (läs Cola) på över en månad.
No problemas, egentligen?
Tjugofem år fyllda och slav under vadå? Jo, socker såklart, och koffein. Vill verkligen inte mer, äcklas av det. När jag tänker efter, så sjukt. Skulle vilja att Joar växer upp i en familj där man dricker läsk på helgen. Helt klart för hälsans skull, tänk bara så det förstör ens tänder. Blir förbannad på mig själv, hur ska jag kunna förbjuda honom någonting jag själv inte låter bli.

Ska sysselsätta mig här hemma i morgon, få upp lite tavlor på väggarna och ordna med lite växter och sånt. Började nu ikväll med att sortera ur våra x antal pappershögar. En ICA påse med skräp och en fin samlig papper i plastfickor. Förmodligen kommer Ante bli lite smått galen på mig, innan han självklart inser det fina med att ha ordning. (att jag stört och rotat runt i hans ordning i oordningen, det är något jag inte tänker ta till mig)

Lina har även varit snäll och bokat en tvättid i sitt namn åt mig, bytte lite i dag skulle man kunna säga. Inte så mycket tvätt, men ibland kan man ta tillvara på stunderna då man är smart att tvätta lite åt gången. (Bra med grannsämja)


Nu tänker jag göra något som inte alls följer den linje jag startade inlägget med, jag ska avnjuta ett par sista droppar av den svarta synden. I morgon är en helt annan dag...

uppe med tuppen.

Godmorgon, vilken morgon. Omställd klocka, men vad gör det. När man har en son som inte bryr sig det minsta om sånt. Klockan sex, då vaknade vi. Fullrulle, stackars grannar, men misstänker att dem är ganska morgonpigga själva, ett lite äldre par. Joar har nämligen testat hur högt hans röst kan låta.

Idag är det söndag, härliga söndag. Första lediga söndagen på ganska många veckor. Ska njuuuta, av att det helt enkelt bara är söndag.

Hörs senare....

bara bubbelvatten.

Ett avtal har slutits, är grymt taggad att fixa det. =) Småladdar under helgen, sedan blir det start på måndag! Ingen cola överhuvudtaget i en månads tid. Sedan är det belöning.

Arbete idag också, börjar fyra. Ska lämna Joar på dagis vid elva, dom tycker att han är så lite där ändå. Så istället för att jag lämnar honom kl tre och Ante hämtar honom kl fyra, får han komma dit tidigare. Annars hinner han knappt leka och lära känna de andra barnen. Skäms inte för att säga att det kan vara ganska skönt ibland =) Hinner med mycket mer hemma av någon konstig anledning. =P

Joar behöver en klippning, hihi. Han börjar se ut som en liten tjej. Kanske bäst att få det gjort innan man börjar få höra pikar ;) Någon som vet en bra och billig?

ett tu tre.

Nu har jag en sådan sjuk lust att shoppa kläder till mig själv. Min garderob är verkligen dyster, det mesta är urtvättat, eller på gång att vara trasigt. Känner mig fruktansvärt ofräsh. Jag har ETT par jeans som inte har hål i knäna eller är slitna på annat vis. Ett par som jag kan visa mig ute i förutom när jag hänger i lekparken med Joar. Borde kanske inte ens ha slitna jeans ens då, ni känner väl till småbarnsmammornas kritiska blickar ;)

Min plan är att vänta 1-2 månader, och börja tänka på vad jag stoppar i munnen, innan jag köper några nya plagg. Inget godis, bara frukt. Ingen cola, bara bubbelvatten.
Jag har en idé Lina (A), något som borde peppa oss båda. (Blev lite peppad av ditt inlägg.)
Hoppas det kan peppa dig med...

tänka tänka, vilja vilja. Bara jag, ingen annan.


avsky?

Dagens funderare.
Varför reagerade jag inte överhuvudtaget när Joar doppade min mobil i Tovas vattenskål?

Är mitt hat så starkt?

Ligger på tork just nu, kan nås via Ante´s mobil fram till tre.
Trevlig dag!

sol eller dimma?

Hade inte jag varit Joars mamma, då hade jag förmodligen inte klivit upp ur sängen fören sent idag. Har ni sett vädret? Kan det bli mer deprimerande? Grått, dimmigt och alldeles ruggigt. Vilel verkligen inte sätta ner fötterna på golvet i morse. Men när man har en solstråle på morgonen, då är det bara att gå upp. Han kröp upp och la sig på mig när han vaknade. Låg och pillade med mitt hår en stund, laddade förmodligen sitt energibatteri, för efter det har det varit full rulle. Kläderna lyckade jag på något konstigt sätt få på han i farten.

Ska vara på dagis kl 11. Tänkte åka ner till Finspång straxt efter 10 dock, ska kolla in den nya barnklädesbutiken tänkte jag. I gallerian har jag hört något om att den ska ligga?

Måste även fundera ut något att äta på rasten ikväll, kanske bara blir mackor, men gu så trist!

På återseende!

golfen.

Vilken dag.
Började tidigt med ett skratt och slutade med nyss med ett gråt.

Samanfattat har det varit en bra dag, är numera ägare till en golf av årsmodellen -91. Fin som tusan, pytte lite rost bak vid avgasröret. Helt otroligt, måste ha varit väldigt vårdande ägare innan. Nu är det upp till bevis och visa att man kan ta över där de slutade. Meningen är att den ska ta mig till och från jobbet den närmsta tiden. Billig att äga och i drift. Är less på allmosor från omgivningen i form av lån av bilar.

Kvällen ska avslutas i grannhuset med trevligt sällskap, en bra film och lite onyttigheter.

Ser ni, det börjar hända saker på denna blogg igen!

höstdag!

Det där med en kamera kanske inte är helt sant. Märkte att Ante lämnat sin mobil hemma, jag var inte sen med att ta med mig den när jag och Joar besökte lekparken. Hans mobil ger åtminstonde helt okej bilder =)

Min lillkille är snart stor!

 

 





 


flyt

Är visst ingen vidare bloggare för tillfället. Dagarna flyter på, Joar har fått busa av sig lite på dagis. Han har ingenting emot att vara där, men allra helst vill han att mamma ska stanna och busa med honom. Han förstår nog inte riktigt varför han måste vara kvar ensam där. =) Har jobbat och jobbat, har fått lite mindre timmar per dag än vad jag hoppats på, tyvärr. Men har jobbat varje söndag i fyra veckor, så lite extra ska det väl ge.

Ante jobbar även han igen, tack o lov. Underbart att båda har jobb. Det är inte alla förunnat. Den senaste tiden har inte varit så rolig, det tär verkligen på en att ha det så ovisst.

Idag har jag och Joar en riktig hemmadag. Städar och busar. Just nu har jag en riktigt envis liten kille. Problemet är att han inte riktigt vet vad han vill, han går mest runt och smågnäller för sig själv.

Lever fortfarande, det var nog det jag ville förmedla. Men bloggandet känns så tråkigt när man inte har en kamera, där av det sega uppdaterandet. Finns intresse att bidra till en ny, så mailar jag gärna mitt kontonr. ;p

jag är vid liv.

Har visst inte varit så noga med uppdateringarna. Har inte riktigt känt lust eller ork att göra det. Men fick ett litet sug att skriva några rader. Har hänt ganska mycket senaste veckorna. Mina killar har varit i Norrland i över tre veckor. Själv har jag avnjutit en Kreta vistelse med min mor och några goda vänner till henne. Har som sagt tidigare börjat jobba igen, känns bra. Ante har även han fått tillbaka jobbet, helt underbart att ha lite ekonomisk medvind för en gång skull. Ser fram emot att kunna unna mig själv någonting. Senaste halvåret har enbart han som växer mest prioriterats. Har helt ärligt inte handlat kläder för mer än femhundra kronor det senaste halvåret. Skor ska vi inte tala om. Känner mig som värsta tattarmorsan. Hål i hälen på mina enda par skor som går att använda sedan hösten kom. Det blev ganska blött och kallt om fötterna när det regnade senast.
Överdriver inte när jag säger att våran inkomst kommer MER än dubblas i och med att båda jobbar. Extra utgiften som blir till dagis är en droppe i havet. Jag är så enormt lättad... magont räcker att man har av andra anledningar.

Joar har varit andra dagen på förskolan med Ante idag. Igår var vi med båda två, fick träffa de andra barnen och alla "fröknar". Jättemysigt ställe, tror helt klart vi kommer trivas, speciellt Joar. Han har hamnat i en 1-3 års grupp. Kunde verkligen inte bli bättre, och lite roligt är det att våra förra grannars son Ludvig går i samma grupp, det är verkligen en bonus!

Eftersom dagiset är inne i Finspång så måste vi verkligen ha två bilar och två barnbilstolar. Blir även en omväg för mig till jobbet. Men trivs Joar så tror jag inte att vi vill byta till något närmre, varför ändra ett vinnande koncept så att säga.

Några rader blev visst fler än vad jag hade trott, vill avsluta med att skicka en hel drös varma kramar till min fina vän och granne som verkligen kämpar i motvind. Din dag kommer, det är bara det att du fortfarande väntar, och den som väntar på något gott, väntar ALDRIG förlänge.

Nu ska jag ge mig ut på blocket och leta liten pendlar bil till mig! Helst en 80-talist ;)