bara dagen.

Oh yeah, bilar är underbara. Min snygging har mekat bil hela dagen, han ser ut som en sotare. Stötdämparna på bilen har nämligen gett upp, väldigt roligt. Ante har spenderat hela dagen i garaget. Är väldigt tacksam, för jag kan inget om bilar, vet hur man byter däck, fyller på olja och liknande saker, annars är jag ganska ovis i frågan.

Simmade en halvtimma i morse, kände mig väldigt ovan. Får öka på varje gång... Det är väl dags att börja tänka på den där sommarfiguren som man så gärna vill ha. Men största boven är nog mina hemska matvanor, måste få in att äta mindre och oftare.


Ikväll blir det melodifestivalen, är inte vidare insatt, men har inget bättre för mig. Morgondagen blir snabbhandling inne i stan när Ante införskaffar mer delar att laga bilen med. Sedan har jag lovat att försöka hjälpa honom i garaget, ska bli väldigt intressant. Skulle få besök i morgon, men är rädd att jag måste ställa in det. Skulle ju ha blivit klar med bilen idag, men det gick ju inte som planerat.

Nä, nu blir det lite små pyssel innan tv tittande.


fint.

Jag snubblade över några klipp på youtube, och ni som känner mig sen lite längre vet hur jag älskar Lisa Ekdahl´s musik. Har gömt den långt borta, bakom massa annat, glömt bort. Måste leta fram och damma av, har verkligen saknat. Den första en låt som  verkligen träffade mitt i prick när jag hörde den första gången.
Håll till godo, finns mycket mer och bra, jag rekommenderar starkt.



 

framåt.

Sent har klockan hunnit bli, tänk, för bara något år eller två sedan var detta inget. Men det var innan barn, innan tidig morgon med lek och bus. Klockan är straxt efter tolv, och jag borde sova. Men har alldeles för många funderingar och ideér i huvudet, och vill inte riktigt lägga dem åt sidan, kanske har glömt allt i morgon.
Det blir flytt, till en liten by utanför det mindre samhället vi bor i. Lägenhet, men större och en som vi själva äger. Blir flytt till senast sista maj, men nuvarande ägaren har redan flyttat. Så vi får komma in och renovera redan nu, väldigt snällt. Skönt att kunna göra sånt innan man flyttar in. Vi ska söka efter någon som kanske vill ha våran hyreslägenhet lite tidigare, har en bottenvåning med uteplats nu, de är lite mer populära.

Idag har vi badat, det var mysigt, roligare nu när killarna börjar bli större. Joar var riktigt modig, imponerad av honom. Tråkigt nog var barnpoolen avstängd pga reparationer, men vi hängde i bubbelpoolen medan den inte "bubblade". Sedan var jag på en barnsäkerhets genomgång, många intressanta "aha" situationer man kan hamna i.
Sedan var vi uppe i lägenheten och fixade lite papper, hade tagit med mig kameran för att kunna ta lite bilder, är alltid så stressad när man kollar runt. Men självklart var batterierna i kameran slut, och mina reservbatterier var självklart ett par gamla och även de helt tomma. Så blev några kassa bilder på Ante´s mobilkamera. Men nu vet jag ju att vi kommer få komma in i lägenheten inom någon vecka eller så, det känns inte lika viktigt längre.


Medger.

Har tjatat på Ante en del sista tiden, ganska befogat till vissdel, men igår måste jag medge att jag inte var shysst. Våran son som nu snart fyller ett år, går utan problem och helst även klättrar, är väldigt duktig på att riva ut saker. Inte bara lite, utan extremt mycket. Skor, hur roligt som helst att kasta omkring sig, dvdfodral är roligt att sitta bland. Leksaker, dom kan man släpa runt i hela lägenheten... osv.
Har påtalat att varje kväll måste vi köra en vända, plocka ordning, båda två, orkar inte göra allt själv. (Tar max 10 min) Tidigare har jag inte sett att det jag sagt gått fram, men igår, hade han plockat iordning, och jag min nöt börjar tjata... fan, det gick av bara farten.
Så, jag medger, jag hade fel! Ska tänka mig för nästa gång, innan jag klagar. Chansen att han gör om det blir säkert större om jag uppmuntrar detta beteende, så nästa gång ska jag räkna till 5 och titta mig omkring, innan jag öppnar munnen.

Idag har vi åter igen skjutsat Ante till jobbat, behöver bilen. Lilleman uppskattade inte det, fick lov att söva om honom, han ville verkligen inte vakna redan. Så nu sover han i vagnen efter lång protest.
Idag ska vi nämligen till badhuset, med Madde och Seth. Hoppas även på att en till gör oss sällskap.
Sedan ska vi på någon form av föreläsning om barnsäkerhet på Mariagården, ska bli intressant.

Och ikväll, jaa, då ska vi fixa lite med våran nya lägenhet, för yes, vi ska flytta, igen.

semlor.

Ingen bil idag, är fast i lägenheten. Synd, Seth skulle vara ute hos mormor och morfar idag. Ska baka semlor istället, det är ju den dagen idag. Hittade ett lite mindre recept, lagom, bara 10 semlor. Annars blir det ofta till en hel armé.

Sprang på min granne idag, hon med bebisen som är född i höstas. Får så dåligt samvete varje gång, vill verkligen gå över. Hon är hur trevlig som helst, men det kommer alltid någonting i mellan! Ska ta tag i det där nu, kanske baka och sedan gå över, är det en bra idé, eller är det för framfusigt? =)

Hej hopp, nu ska jag göra absolut igenting medan Joar sover. Ni anar inte hur skönt det är, ta tillvara på tiden ;)

på promenad.

Igår testade vi nya skorna utomhus för första gången, han var ganska lycklig! =)


Utmaning.

Jag har blivit utmanad av syster Madde.

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Jennie
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jaga
3. Flicknamn: Jorun
4. Pojknamn: Joar
5. Yrke: Jägmästare
6. Färg: julröd
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Jordgubbar
9. Sak i badrummet: (L)juslyckta
10. Plats/stad: Jönköping
11. En orsak att vara sen: Jobb
12. Något man skriker: Jävlar
13. Film: Jag är Dina
14. Något man dricker: Jack Daniels
15. Band: Johnny Cash
16. Djur: Järv
17. Gatunamn: John Fröbergs väg.
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Jolene

Jag utmanar Lina - Lina - Rebecca - Liv - Ella


framgång.

Min egenlagade palt fick en 8 av 10 möjliga av Ante! Det anser jag vara helt klart godkänn! Speciellt som det är första gången jag gjorde det helt själv. Blev gott faktiskt, kanske lite mer mjöl nästa gång, men bara lite. Är nöjd med mig själv!

Dagen fortsätter, ska till banken och lämna in papper på våran nya bostad ;)

tidig lördag.

Underbara barn, varför ska du vara så morgonpigg(?)
Jag är det verkligen inte, men igår somnade jag åtminstonde skapligt. Somnade vid halv nio när jag skulle söva Joar, och så vaknade jag igen vid tolv, var uppe en stund och sen sov jag igen. Men varför är jag så trött?
Vi har bestämmt att vi får varsin sovmorgon på helgen, idag är det Antes.

Idag ska jag laga palt, egentligen var det tänkt i går, har skalat både potatis och skurit upp fläskt. Men Ante blev sen, hade lite övertidsarbete han var tvungen att bli klar med. Var inte så sugen på att sitta upp och äta palt vid 10 tiden på kvällen. Men idag blir det lunch.

Ikväll vill jag baka semlor, ska se om jag kan övertala Lina till det. Hon har frågat om jag vill komma över och se melodifestivalen med henne i Lotorp, och det vill jag gärna!
Men har ingen koll på artister eller så, är inte direkt förbered, men det känns som överkurs för mig ;)

Nu ska jag se om Joar kanske vill ha frukost, det vill jag ha.

Utmaning.

Vet att det var ett tag sedan, men bättre sent än aldrig!

- Go to the 6th folder where go got your photoes storaged and choose the 6th picture!
- Put up the pic on your blog and write something about it!
- Invite 6 people to take on the challange!
- Link them and let them know that they're challanged!



Blev en bild som är tagen med min mobilkamera när jag är gravid med Joar. Borde vara runt jul förra året, av storleken på magen och döma. =) Mysig tid!

fina.

Som sagt, hemma igen. Igår var jag inte så nöjd, mina köksfönster blommor var döda. Ante har nog trott att de inte behöver vatten, och att de helt enkelt går att ha fönstret vidöppet när det är minus grader ute. =) Hoppas han är "romantiskt" nog att erbjuda sig att införskaffa nya!

Vi har haft en riktigt härlig vecka i Umeå, har bott hos "farmor, Ante´s mamma. Har träffat Emma, Mikael och Melvin, pojkarna har busat, helt underbart att se dem. Har ju även haft turen att träffa Emma från Skellefteå, hon var nere och hälsade på oss i fredags. Hade en riktigt mysig dag på stan. Lördagen blev också en dag på stan, med en perfekt lunch, sushi. Gu, så sjukt gott, tog slut alldeles för fort.

Vet ni vad, här kommer lite bilder, de brukar säga mer än ord.

Kusin Melvin med faster Emma.


På väg hem till kusin, underbart med snö.


Buspojkar, se och lär...


Två äventyrare...


Sushi, godaste!


Vi duschade en hel del i veckan, visst ser det roligt ut?


Såhär såg mina gröna växter när jag kom hem... de har sjungit på siste versen =)

borta bra.

Hemma från ett vintervitt Umeå. Gu, så härligt, har bara njutit. Tänkte jag bara skulle tala om att ni inte ska ge upp, jag är kvar, men får återkomma.

Vet ni, hur härligt det är, att vandra genom ett snölandskap och inse att det är alldeles stilla?

Flyg till Umeå.

Snabba ryck, i morgon kväll reser jag och Joar till farmor i Umeå. Vi har inte träffat henne på evigheter! För att inte tala om faster Emma och kusin Melvin. Tiden går alldeles för fort. Tacka vet jag billiga flygbiljetter! Blir kvar en vecka, så hinner med det jag tänkt. Hoppas att Emma kan komma ner från Skellefteå, det vore som grädden på moset ;)

Dags att ringa mina Umeå kontakter och hoppas de vill träffa oss.


Ge mig av dina tankar.

Har visst tagit en bloggpaus. Har haft svärfar här, eller farfar som han oftast kallas. Han har varit på jobb i Stockholm, så han passade på att spendera en långhelg här nere hos oss. Normalt sett håller han till hemma i Kalix. Vi har inte gjort mycket alls, ätit god mat och bara haft en lugn helg. Joar har busat för fullt, och jag och Ante fick en ordentlig sovmorgon i söndags. I morse tidigt, var vi och lämnade av farfar Erik på tågstationen i Norrköping, sedan åkte vi och handlade på citygross som hör och häpna öppnade redan klockan 7. Men vi var inte riktigt först på plats, men det var inga köer direkt.

Nu har vi busat en stund, Joar har visat mig vart elkontakten till tv:n är och hur man drar ur den. Sedan har han även testat hur dammsugaren fungerar. Vänta bara tills jag helt kan överlåta den sysslan till honom...

Mötte solen på väg in till Norrköping, staden i öster. Hur härligt som helst, känns som om det här kan bli en fin dag. Hoppas känslan håller i sig. Funderar på att försöka ta en skogspromenad med Tova när Ante kommer hem, den är ljust en liten stund till då.

Nu ska jag starta en tvätt, kan ni inte skriva något kul till mig? Vad ska ni göra av eran dag? Jag vill inspireras av er! Jag vet att ni kan =)

sockersug.

Jag har nog ingen självdisciplin, nog, jag har ingen helt enkelt, behöver inte lägga till med ett nog. Jag vet att det är så, blir otroligt irriterad på mig själv, ofta.
I morgon måste jag få tummen ur *pip* och städa den här *pip* lägenheten.
Vad är det för fel på mig?

Annars är det bra, livet skuttar framåt, inga större klagomål. Inte mer än vanligt.

Nu ska jag fortsätta läsa, älskar böcker. Vill ha en hel vägg fylld med böcker från golv till tak. Köper mest pocket, har en hel del. Det vi har uppe här hemma är bara den delen jag köpte under första tiden i Umeå. Resten ligger nerpackad hos pappa och mamma. Borde får upp dem också, fin fint.

Min älskade son blir bara större o större =)



den gula tråden?

I morse lärde sig Joar att om man drar i elefantens gula snöre, så kommer han till honom. Visheten lyser i hans ögon.


Solenergi.

Blev en tidig morgon. Ante såg till att jag kom upp ur sängen vid sextiden i morse. Hoppade i i badrummet och tog en lång och varm dusch. Panikblåste håret för att hinna skjutsa ner Ante till jobbet. Joar satt fullt påklädd i hallen och såg förvirrad ut. In i bilen, ner på centrum och sedan hem igen. Lekte lite i vardagsrummet innan han började gnugga ögonen lite igen. Somnade om med en flaska välling, sover än. Ska väcka honom alldeles straxt, ska vara på BVC halv elva, 10 månaders kontrollen. Kan ni förstå att vi har en son på snart ett år?
I början på april blir det barnkalas hos oss.

Vi har även lite andra planer på gång, under våren. Vill inte avslöja allt för mycket, tidsnog.

Idag har vi ett schema, ska in till den stora staden (Norrköping) hälsa på Anna en snabbis, hämta ett paket på hennes jobb. Sen tänkte jag ta en sväng på stan med lille herrn innan vi åker ut till Sandra i Krokek, Kolmården.

Igår var jag ute en sväng med Tova i solskenet, vill dela med mig av det underbara.


Solskenet, jag tog till mig energin. Snön saknas, men kallt har det varit.


Fina. Det glittrade i mossan och över stigen.

Jokkmokks Vintermarknad.

Tog en titt i min kalender, och vad står där, jo marknadsvecka.
Jokkmokks vintermarknad drar igång nu i veckan. Hade så gärna närvarat, speciellt den historiska marknaden lockade mig i år. Även att träffa en massa folk man inte sett på länge vore inte helt fel heller. Men, nej inte det. Är besviken..
Ante har inte riktigt varit på för att resa upp heller, och vill inte åka utan honom. Tänk, har inte varit i Jokkmokk sen vintern innan jag träffade Ante. Tycker inte ni som jag, att det är dåligt av honom att inte ta med mig hem? ;) (Kanske ska nämna att hans föräldrar inte bor kvar)
Får säga som jag sa förra året, att nästa år, då ska jag resa upp!

Nu ska jag springa lite ärenden.

resan.

Idag är livet lite enklare.
Har varit nere hos Becca i Strömsnäsbruk och hälsat på, hur mysigt som helst. Dom har ett otroligt charmigt hus, måste sägas. Blev allt inspirerad!
Becca tog med mig till världens mysigaste tebod. Drack ett rött te, lingon/blåbär, hur gott som helst. Och då ska ni veta att jag inte är en temänniska, har väldigt svårt för varma drycker. Men det kanske var stämningen i stugan, att det var lite bistert ute, vet inte, men gott var det.
Fick även se vart både hon och Mattias arbetar, kul att ha en bild av hur det ser ut.
Roligt att de har vågat lämna sin trygga hemstad och flytta dit de inte känner någon. Imponerad, verkligen...
Vi pratar om Norrland, men där har vi ändå vänner och bekanta.

Joar är hes, han låter jätterolig, men jag misstänker att han har ont i halsen =/ Han har sovit lite oroligt senaste nätterna. Just nu sitter han och smaskar på ett kex. Sen ska vi ut till mormor och morfar, har fortfarande hennes bil, misstänker att hon vill ha tillbaka den. Även om vi gärna skulle behålla den =)


fan.

Tack Becca för att vi fick hälsa på er, skriver mer om det senare!

Idag mår jag dåligt, vill bara fly, tror jag gör det.

Citerar från Ylvas blogg...
Sök inte upp människor som är negativa, elaka eller bittra. Gör dem till rundningsmärken, rondellhundar.