nytt år.

I morgon är det nyårsafton, och ingen alkohol skall förtäras. Förstår inte alls varför =) Blir en riktigt finmiddag här hemma, har bjudit in Maria som är hemma över jul/nyår. Har förvarnat henne om lugnet som kommer vara här, men det verkade hon inte ha några problem med. Väldigt trevligt!
Kan ju inte påstå att det känns som om jag missar något, är inte speciellt sugen alls, ska bara bli skönt att vara hemma. Kanske hade varit annat om man hade haft fler folk runt sig som man kunnat fira med.

Kommer att komma ner en sväng måndagen den 7 januari, sen är det väl tänkt att jag ska vara kvar ungefär en vecka, kaske några dagar mer. Så då är jag anträffbar.. har bara några småsaker inplanerat. Är öppen för förslag!

Nu ska jag se hur det går för Ante och hans tacoprojekt i köket!

Gott nytt år i förväg!

riktigt fin juldag.

Haft en riktigt härlig juldagsmorgon, vaknade och ante föreslog att vi skulle ge oss ut till sjön. Sagt o gjort, for ut med varmakläder och grillkorv i väskan. (kunde inte låta bli att ta med en påse med skumtomtar, väldigt goda varma) Fick en riktigt härlig stund ute, med goda tomtar och massa bus med vovven. Var inte hemma fören det var mörkt ute, vilket iofs inte inträffar sådär jättesent, men ändå!

Eftermiddan har mest varit lugnt o skön. Tittade på "för evigt" med Drew Barrymore, med hunden i knät och lite frukt i munnen... tände massa ljus o bara gosade ner mig i soffan. Just nu är jag mest lite rastlös.. kanske skulle diska när jag ändå är på g.. hmm

Längtar söder ut just nu. Finns inget fel med umeå, förutom avsaknad av socialtliv, vilket inte beror på staden, utan snarare en ganska gravid och tråkig Jennie och ett riktigt trist jobb utan möjlighet att knyta normala vänskapskontakter! Studentlivet öppnade fler möjligheter till ett normalt liv. Mitt socialaliv är liksom inte där jag är, utan allt mellan 25-100 mil bort. Kan bli lite komplicerat imellanåt. Ska försöka ta mig ner om en vecka faktiskt, ska se om jag kan byta bort en helg. Vore helt underbart, böhöver åka bort och ladda min energi. Har tur som har en helt underbar pojkvän som faktiskt förstår hur jag menar och inte tror att jag flyr från honom. Men han har faktiskt sina vänner som han träffar dagligen. Jag saknar KVINNLIGT sällskap!

tar tag i disken nu!
är inte mer än ett telefonsamtal bort...

God Jul!

Hoppas alla får en riktigt härlig jul, trots avsaknaden av vit pudersnö på marken! =) Till o med i Umeå..

Varma Kramar!

v.24+6

v.24+6



Här har ni den då, börjar hända lite.. måste säga att den ser mycket större ut på bild. Kanske står o hänger.. =)

ångest fyllt besök.

Efter ett inte så bra test igår på mödra fick jag lämna in ännu ett urinprov nu i morse. Får se vad de säger på labb.. stickan vissade regnbågens alla färger, vilket betyder att det var helt fel mot vad det skulle vara. Hur som helst så verkade det inte vara något helt onormalt, med det menar jag livshotande. I så fall så hoppas jag innerligt att hon hade skickat iväg mig för snabbare test =) Mina blodvärden var väl inte heller på topp, vilket resulterade i, ett för mig plågsamt utdraget blodprov. (Människan insisterade på att ta åtminstonde ett hundratal rör (absolut ingen överdrift...) Vilket jag inte uppskattar då mina ben blir som gele och ögonen svartnar och sedan kräks jag. Tror inte riktigt att min barnmorska tog min varning på allvar när jag sa att jag brukar må dåligt och svimma när man ska ta blod från mig. Men det blev hon varse, fick gå till en helt underbart skön stol och lägga mig ner medan de tog provet. Har ingen riktigt bra förklaring till min reaktion, barnmorskan verkade övertygad om jag jag varit med om något väldigt plågsamt blodprov när jag var liten, men varken jag eller mamma (var självklart tvungen att fråga henne) kan påminna oss om något sådant ska ha inträffat. Hur som helt så får jag iaf veta att mina svettfunktioner i handflatorna fungerar, eftersom det är enda gången jag får handsvett =) Intressant information, men ändå! =)

Nu är det åtminstonde avklarat och jag kan fortsätta njuta av julefriden, kanske. Ska jobba helgen först, men det är inga större problem då sällskapet är trevligt!

Ska försöka komma ihåg att ta en bild på min "lilla" mage, är ändå ett par veckor sen sist. Tänkte lägga upp den här sen i så fall... ska som sagt försöka att komma ihåg.

Nu ska jag slå på lite shysst julmusik och sedan ta tag i lite städande, nu jäklar ska de bli kliniskt(?) rent"

vandra.

Sjukdomstider... huvudet spränger. Men vad gör väl det? Knäcken ska kokas och mintkyssarna ska tillredas.

Började morgonen med mina två älsklingar med en långpromenad runt en närliggande sjö, i två timmar promenerades det. Visst är vi duktiga? =)

?

Nämen, oj, det gick.

Har inte kunnat posta några inlägg på flera dagar. Blev allt lite förvånad nu... kom av mig helt ;-p

palt.

Kvällens plan är att tillaga palt, har precis skalat en hel hög med potatis. Ante är inne på slutspurten just nu. Ska dokumentera så ni får se. Mer norrländsk än så kan man nästan inte bli som sörläning. Måste säga att det blir godare och godare för varje gång. Det var till och med mitt förslag. Lovar att göra det nere i söder sen, för er som vågar på att prova!

lat hund.

lat hund.



Ungefär såhär, känner jag mig ikväll...

Har världens sötaste hund, helt klart!

4 december.

Oj, så fort tiden går. Väldigt fort... men önskar faktiskt att det skulle gå liite fortare. Vill så gärna börja på nästa steg, men jag antar att den som väntar på något gott, inte väntar för länge.

Kom in en kvinna med en 7 veckors bebis i dag, man kan inte annat än låta blicken falla ner i barnvagnen, är det möjligen en sjukdom?

Annars då, inte speciellt mycket.. funderar lite över julklappar. Har redan avklarat en del, är inte klar än. Men börjar få det mesta klart för mig, vem som ska få vad och så. Blir inte mycket julklappar i år, drar in på det. Ekonomin, tycker inte om jul, speciellt inte som jag sparar alla ören jag kan till knodden.

Har suttit och granskat våran lägenhet lite mer ingående i dag, och konstaterat det att allt är lite snett och vint... tror inte att det finns en enda ljuskapp eller eluttag som sitter rakt. Även det allmäna slitaget är gaaaanska markant. Man kan samanfatta lägenheten med ett bra ord, sunkigt. Som tur är, så har vi ju så himla fina möbler och andra saker, så vid första anblicken så syns inte det värsta. Med undantag för det riktigt äckliga badrummet, och då menar jag inte städningen, utan exempelvis ett par stora äckliga märken av någonting som har runnit ner för ena väggen. (går INTE att få bort, lovar, har arbetar på poblemet) Det riktigt blåa golvet, och de smuttsvita väggarna. (Hur någon kan vara så dum att välja just den färgen, det övergår mitt förstånd.) Helt enkelt sunkigt. Men, kanske borde inlägga att vi betalar inte speciellt mycket, hyran ligger minst 1000 kr billigare än normala treor i den här storleken, så alltså står vi ut, utan att klaga på varesig snea eluttag eller blåa badrumsgolv! =)

Intressant intressant, funderingar i ett vintervitt Umeå.

trist.

Önskar att man kunde undvika barnvagnsträsket, så fruktansvärt trist att sätta sig in i. Och alla dumma kommentarer från alla håll o kanter..
Önskar att det bara fanns en modell att välja på, slippa tänka.