födelesdag.

Fick en riktigt fin dag igår... hela "tjocka" släkten kom på besök =) Fick en bokhylla och två hyllor som passar till... sen så fick jag ett par byxor, vas och fina blommor. Joar hade också tur och fick en sommardress.
Avslutade kvällen med grillning med min raring och sedan lite mys. Kunde inte ha blivit en bättre dag!
                   

Välkommen till världen!

Nu ikväll fick vi en ny lite kusin till Joar, en Melvin! Stort grattis till Emma och Mikal! Bra jobbat! Vi ser fram emot en massa lek och bus under åren som ska komma... =)

mamma nu.

Igår när jag skulle krypa ner i sängen så hittade jag Joar´s napp i fickan. Fick den här riktiga känslan av att det var på riktigt nu, jag är en mamma. Har också märkt att plötsligt har andra kvinnor (och vissa män för den delen) lättare för att prata om förlossningar och hur det varit för dem. Lite som om man plötsligt är med i någon "hemligklubb". Ganska intressant faktiskt, har fått höra både roliga och tråkiga saker från ganska oväntade håll.

Har också märkt vissa mödrars behov av att hävda sig och sina barn. Jämförelse, förstår det inte riktigt... 
Tycker verkligen det är riktigt larvigt, vem bryr sig om vilket barn som lär sig prata först? Eller var man köper kläderna till barnet? Lyckligtvis så har jag vänner som är av samma åsikt, vilket betyder att detta absolut inte var riktat mot någon av er.

Hur som helst så hoppas vi på att Joar inte ska ha blivit smittad av mig, men misstänker att chansen är ganska stor eftersom han spenderat en hel del tid i min famn =) Har lock för öronen nu, och det varierar lite fram o tillbaka, riktigt obehagligt faktiskt =)


I helgen blir det ett besök upp till Igelfors och motordagen som anordnas där...(www.motordagen.se) lite sportbilar och annat smått o gott. Mest stämningen och folket. Skulle vilja hinna med ett besök i Norrköping också, Joar växer, vilket betyder att han börjar få dåligt med kläder =)

Tillsist så hoppas vi ju att lillkusinen behagar komma ut snart! Hoppas allt går bra för dig Emma! =)

sjuk.

I natt slog förkylningen till med full kraft.. har legat utslagen största delen av dagen. Fick skicka Ante ensam till BVC, ville inte riktigt åka dit och smitta ner alla jag möter =)

Fick den här riktigt roliga bilden av farfar idag. Jag ser bestämd ut.. precis som Joar... får han inte tillbaka nappen så boxar han till någon.. =)




en annan morgondag.

Just nu skriker, sover och äter vi... hinner inte med så mycket annat. Förmodligen är diagnosen kollik. Går under jorden ett tag...

10 maj.

Igår hann vi med en hel del. Planterade om lite ute på uteplatsen, har fått ohyra på mina fiiina blommor. Själv har jag ju inte så gröna fingrar, så min mor var tvungen att upplysa mig om det. Själv tyckte jag bara att de såg lite hängiga ut.



Mamsen hade även med sig deras trimmer, så nu har vi fått lite med välvårdad "gräsmatta". Vill egentligen inte kalla det för det, för halva ytan är bara jordmark.

             

Tyvärr så har jag bara en bild på min mor när hon utför det tunga arbetet, även om det var jaaaaag, som utförde det mesta, humm...



Senare på kvällen kom syster med hennes två killar på besök, grillade och åt en kalas god paj som hon fixat. Tyvärr finns inga bilder på den. Men en söt bild på våra två underverk lyckades jag ta. Tro det eller ej, dem var riktigt snälla båda två under hela kvällen. Joar hade en riktigt vaken dag igår, han var i stort sätt vaken från 11 tiden på förmiddagen fram till 20 tiden på kvällen. Så inatt har jag bara varit uppe en gång och matat honom. Ganska skönt faktiskt...


Grill.

Grillning ikväll,ölpimplande för de som kan. Helt enkelt en skön kväll i solen! ;-)

Vårpromenad runt Gron.

Vårpromenaden ut till mor och far igår var helt underbar, förutom skoskavet på hälen, men vad tusan, jag är ju van =)
Tog ett par underbara vårbilder, tyvärr inte med den bästa kvaliten, mobilkamera som vanligt =)

Bild ut över ängarna vid risinge.

mer risinge bilder.

Våran underbara Tova Lova!

Risinge kyrka

Har alltid varit förtjust i kyrkor, inte på det andliga planet kanske, men hur vackra är de inte egentligen? Min mamma var lite orolig för att jag skulle bli präst eller nåt liknande när jag var liten. Alltid när vi åkte förbi en kyrka så ropade jag alltid nåt i stil med; titta mamma, kyrka! Var väl redan då imponerad av dem. ;-P Men än finns inga planer på att ge mig hän åt de kyrkliga =)

underbara dag.

För att vara i början av maj är vi mer än nöjda med vädret. Kortbyxorna har kommit fram. Likaså ångesten över bikinisesäsongen... Har några bebiskilon kvar som jag gärna skulle vilja trolla bort. Tyvärr är det väl inte annat än att röra på sig. Men det ska nog reda ut sig till slut..

Önskar att jag hade kameran med mig i dag, så jag kunde dokumentera det underbara som händer i naturen. Snart är nog allt grönt. Redan så börjar man känna av energin som liksom legat och vilat under vinterhalvåret. Ser fram emot sommaren... Eftersom Ante precis börjat jobba så blir det ju ingen längre semester för hans del, men med dopet uppe i Kalix, så ska vi se om vi ändå hinner besöka Jokkmokk en sväng. Har inte varit där på flera år.

Vi väntar just nu på en annan bebis som borde anlända inom de närmsta veckorna. Joar ska ju få ännu en kusin. Borde ju bli en liten tjeja, alla andra man känner har ju fått små killar. Måste ju finnas några av det andra könet åt dem ;-P
Vi längtar hur som helst efter lillkusin! =)


snälla barn?

Var hos Sandra i lördags och fikade. Riktigt mysigt.. o för en gång skull så var båda bebisarna snälla. Alice är ju såklart alltid snäll ;-) Men till o med lilla Joar var helt otroligt snäll... Låg på golvet och spanade in Alice under hela tiden jag var där, fick lite käk och så var han lika tyst och snäll igen. Ibland är dem ju helt underbara =)



Värre var det ett par timmar senare när vi var hemma hos mamma och pappa. Då testade vi röstresurserna till max. Lyckades få en ganska rolig bild på när det ser ut som om kusin vill trösta. Han ser helt klart lite fundersam ut Seth. =)


blom.

Tog den här underbara bilden bakom huset igår, det verkar som om våren verkligen är på väg!
image42

dagen efter.

Nu i efterhand så kan jag konstatera att jag är glad att vi inte for iväg och träffade vänner igår kväll, utan nöjde oss med min mor och fars sällskap. Igår hade vi en riktig liten gnällunge. Hur mycket kan en fyra veckors bebis egentligen äta? =) Tillväxtperiod måhända?
Hann inte vara speciellt social, hade det mest mysigt med bebis. Men hade inga större förväntningar av kvällen, det gick så bra att titta på tv och bära runt på lillen.

Idag är vädret ingen höjdare, såg på nyheterna att det är i Norrland man ska vara just nu. Tydligen är det där uppe som solen gömmer sig. Men vad göra, annat än mysa i sina sunkigaste kläder? Passar även på att tvätta lite.. Kanske skulle ta och sätta upp någta tavlor på väggarna. Eller inte... =)

Njuter av tystnaden, lugnet. Var ute med hunden en sväng, och hela området är precis stilla... Är glad att jag är en av de som inte ligger nerbäddad under täcket med århundadets huvudvärk. Tror min älskade inte är lika glad, han är en av dem ;)