igår var en gammal dag, i morgon är en ny.

Här sitter jag nu, efter en lång resa.
Hade någon frågat mig för 3 år sedan om vart jag trodde att jag skulle befinna mig, så hade jag verkligen inte svarat Umeå med den mest underbara killen i världen.
Efter mycket känslor och tjafs som bara sårade mer än vad det gjorde nytta, så hade jag en underbar sommar. Sedan blev det sensommar, och jag packade mina väskor, och reste norrut, mot Umeå. Har aldrig ångrat för en sekund att jag reste. Tror det var det bästa som kunde hända, jag behövde komma bort, uppleva nya saker och inse att det går att förändra och lämna det gamla bakom mig.
När jag lämnade allt bakom mig så har jag vaknat upp och insett att jag faktiskt längtar hem ibland. Hade jag stannat kvar hade jag förmodligen gått och trampat i samma gamla spår och varit bitter över att jag inte gjorde någonting med mitt liv. Idag kan jag till och med tänka mig att bo i hemtrakterna igen, faktiskt. Kanske inte allt för nära, men inom räckhåll. Förut var det nästan en helt omöjlig tanke, ville bara bort, så långt som möjligt.
Jag tror jag har blivit lite mindre känslig påvägen, förut kunde jag göra stor sak av någonting som jag idag inte ens reflekterar över, och det är faktiskt helt underbart skönt att slippa.

Jag har väldigt mycket tid över för funderingar just nu.
Saknar mina vänner där hemma, vi får se vad tiden för med sig. Om vägen leder hem igen, eller längre bort...
Varma kramar till er alla!

trasig skrivare.

Så var det måndag igen, tråkig måndag.
Är riktigt less på att inte ha någonting ordentligt att göra, att bara få veta att man ska jobba några timmar innan. Det gör mig stressad, kan aldrig riktigt slappna av. Hatar det...
Försöker söka jobb, men det är ganska svårt när man inte har tillgång till en skrivare. Ursäkter, ursäkter... kanske. Men jag föredrar att skriva olika sorters CV beroende på vad jag söker för jobb... så det blir en hel del olika papper. Maria har varit snäll o lånat ut sin skrivare ibland, eftersom arbetsförmedlingen inte låter mig ta med en cd-skiva eller diskett för att sedan skriva ut från, man får bara skriva ut det cv man har hos dem, det där hundra sidors cv´t som inte en jävel läser...
Jahopp, så sitter man där igen, ytteligare ett par jobb man vill söka. Vill att det ska vara smidigt..
kanske måste köpa en skrivare...
kanske.
ska kolla vad de kostar.
nu.
hej.

kvällen av alla kvällar.

Igår blev det inte riktigt som planerat. Vi skulle ha haft en liten myspys middag här hemma, men pga tråkiga nyheter på ena fronten så beslöt vi oss för att skjuta upp det till en annan helg.
Men det hindrade dock inte mig och Maria för att korka upp. Bjöd på en snabbt ihop slängd wook, och sedan pimplade vi lite innan vi drog på en annan förfest på Ålidhem. Det var sådär, trist när man kommer till en fest där alla känner alla förutom vi, o så är alla riktigt osociala. Det var inte speciellt roligt, men vi blev ett "litet" gäng som fick äran att uppta ett hörn av vardagsrummet, så alkoholen hittade sin väg ner i stupen även denna helg. Sedan "for" vi ner på stan, och placerade oss i kön utanför Rex, vilket vissade sig vara helt i onödan. (sedan tidigare erfarenheter helgen innan visste jag att det kunde ta tid) För efter att ha stått i kön i ca 30 min förklarar en av vakterna högljut att nu är det "en ut, en in". Jippi ! Alltså, nästan helt omöjligt att ta sig in, eftersom vi hade ca 30-40 personer framför oss så uppskattades väntetiden till 60 min. Då ringde jag min älskade pojkvän som kollade upp nästa buss hem. (toffelvarning) Jennie sprang fram på halvhöga klackar för att hinna med sista bussen innan nattaxan började gälla. (såg förmodligen lika roligt ut som jag kände på mig att det gjorde, men nöden har ingen lag.)
Väl hemma så hände inte mycket mer än att jag somnade, utan att få uppleva något speciellt roligt under den kvällen...
Betyg? en 2 av 5 möjliga, och då var det enbart pga det trevliga sällskap som Maria bjöd på och att wooken hade smakat gott !

Idag ska jag bara njuta av att vara ledig, för i morgon börjas det igen. Ingen sovmorgon på flera dagar. Men det ger ju pengar, och det är jag i behov av just nu, verkligen !

på återseende....


2oo7

Hela julhelgen har varit väldigt lugn och avslappnad, haft ett riktigt bra uppehåll från vardagen. Vill inte klaga på minsta lilla. Har ätit gott och fått fina presenter. Har haft lyckan att få fira både jul och nyår med min favorit kille, trots hans allergi mot mammas katter. Är så glad att du följde med, betyder mycket för mig.

Idag fyllde min mamma år, har ätit tårta och hämtat hämt mat som inte alls var fel (nej, det var inte pizza). Sedan har jag sytt klart ett par gardiner som jag hittade tyg till när jag var på IKEA i veckan, blev fint, hoppas de ser lika bra ut när det kommer på plats. Sydde även tre kuddöverdrag till kuddarna vi har på sängen, det räckte till o med till en liten duk till köksbordet. Jag är så effektiv i dag, helt otroligt.

Blir att resa tillbaka till Umeå på måndag, ska bli ganska skönt att komma hem och ta tag i lite bestyr. Är på jakt efter ett deltidsjobb/heltid, så vet du ett hör gärna av dig !
Saknar faktiskt mitt hem och min pojkvän (han hör liksom till ;)) Har fått lite julklappar som jag vill få upp på väggarna och lite andra småsaker.

När jag packade för resan ner, lyckades jag att glöma hälften av det jag skulle ha med. Fick inte med mig några som helt underkläder, (var inte orolig, inhandlade nya direkt) förutom dem jag hade på mig. Glömde flera tröjor och även byxor, vet inte vad jag tänkte på när jag packade. Förmodligen tänkte jag inte alls...

I morgon kommer Sandra förmodligen förbi en sväng, sen blir det till att ordna det sista och packa klart. Valde att flyga med ett ganska sent plan på måndag, så har några timmar på mig på måndag att ordna lite.

Nu ska jag överge datorn och njuta av en kväll med mamma och pappa.

God förtsättning...