Joar och Seth.

Bilder bilder, min underbara älskling. Kameran har ju varit konstig, bilden visar inget. Men det visade sig att man faktiskt kan ta bilder, men man ser inte vad det blir för bilder. Kvaliten vet jag inget om, men det ska utforskas.

Min älskade Joar, och hans kusin Seth.

  


upp och hoppa.

Vilken morgon, somnade sent igår, fastnade i en bok. Tror jag slöt ögonen runt två tiden. No problemas, för straxt efter sju pep mobilen ;p och jag var vaken en stund. Men låg kvar och slöt ögonen igen, svarar senare. Men hann bara tänka tanken innan mobilen pep igen. Trots lite sömn så kändes det som om jag var vaken nu, tror att det är några som tycker att jag ska vara vaken, och inte vända dygnet. Så sagt och gjort, nu är jag nyduschad, ätit frukost och funderar på en promenad. Fint väder idag, är väl inget att fundera på =)

Har börjat ordna lite i datarummet, kommer dröja innan vi har råd att göra i ordning med möbler som vi vill ha, men kan åtminstonde göra i ordning så att det inte ser ut som ett bombnedslag. Har ingen dörr in hit, än så länge, vilket betyder att jag inte kan gömma det hela. Ska bära upp de kartonger som fortfarande är kvar. Så ser det åtminstonde bättre ut. Ska även ta upp min symaskin tänkte jag, försöka mig på lite sömnad ikväll framför tv:n.

Behöver ha något att hålla fingrarna istyr med ikväll när sockersuget sätter in. Tänkte köra en sorts detox nu, en vecka innan Kreta. Kanske inte hinner mer så mycket som man drömmer om, men ett eller två kilon kanske ramlar av. Ni vet hur det är, löften, brutna, börja om. Vart är den där förbannade karaktären? Men, så länge man börjar om igen. Vart skulle man hamna om man aldrig började om? Förmodligen ännu längre ner på stegen.

Upp med humöret, nu blir det promenad och sedan handla lite mat. Det behövs...
Lina kanske vill göra mig äran att äta hos mig efter frissan? ;)

blomkål.

Jag önskar verkligen att jag hade en kamera, riktigt less när den är trasig. Just nu skulle jag vilja lägga upp en bild på min sjukt goda middagsmat! Blomkål med lite bacon och keso med basilika! Gu, länge sedan, hade glömt bort hur gott det är! ;) mums!

klart.

Yes, äntligen. Nu ska jag snart köra mitt första alldeles egna pass. Ser ut som om det blir söndag, spänningen kvarstår ett litet tag till =)

Ville bara rapportera =)

hjort.

Jag saknar mig son, men har verkligen tagit tillfället att bara vara. Inga måsten, eller jo kanske. Men ingen stress att hinna med dem efter att han har somnat, eller medan Ante är iväg med honom. Tillfällena kommer inte växa på träd, där av min lathet. Att prata med Ante i telefon och höra honom tjoa i bakgrunden, det är verkligen jobbigt. Min lilla plutt.

Hallen är nu klar bortsätt från listerna runt öppningen till köket. Har målat alla lister vita, och sista gula tapetet är nu också övermålad. Skönt! Ska upp och riva lite i lådorna på vinden, försöka hitta lite tavlor och några vägg dekorationer som jag saknar, vill ha upp något på den tomma väggen i hallen.

Men ikväll blir det middag med Lina och en flaska rött. Blir lite hjortkött, Ante´s stolthet. Mums ;)

färg.

Lördag, och jag har redan hunnit vara till Ödmans och inhandlat färg. Nu ska lister i hallen bli vita, och så ska den sista lilla gula väggen bli vit. ;) Är dock inte speciellt peppad på att starta. Köket skulle behöva en hjälpande hand till att bli lite fräschare. Funderar på att hyra in någon. Har några 50 öringar till betalningen? Någon?

Dagarna har gått relativt fort, mamma tyckte jag kunde ta ett måttband och klippa av en cm varje dag tills pojkarna kommer hem. Känner att det kanske är lite väl överdrivet, men liten kul idé.

Nä, kanske ta tag i dagen. På återseende!

saknad.

Precis pratat med Ante, usch, vad jag saknar dem. Joar har börjat säga Joar och Tova mer ofta nu. Kanske inte exakt så bra men åtminstonde Oa och Oar. Lite gulligt. Mamma säger han när han vill ha något, undrar vad det kan bero på? ;) Stora sängen är verkligen tom nu, efter ett och ett halvt år med liten sovyta, så vill jag inte för nåt i världen ändra på det. Trivs riktigt bra med lite trängsel.

Min dag, storstädat badrummet, behövdes. Tror jag fått bort det mesta av hundhåren, Tova har tappat sjukt mycket senaste veckorna. Otroligt att hon ens har något kvar. Har även hunnit med att tvätta. Skönt att få bort lite tvätt, slippa massor på en gång. Börjar bli lite irriterad på våran tvättstuga, torkmöjligheterna är dåliga. Förstår inte hur man ska få någonting att torka på så kort tid. Tvättiderna är uppdelade på tre pass om dagen. Vi brukar boka de två sista och sedan låta tvätten hänga över natten. Trots det, är det sällan helt torrt. I-landsproblem, jag vet. Men någonting måste man väl få beklaga sig över ;)

Nu ska jag krypa ner i en stor, men nybäddad säng. Godnatt!

true.

Ännu en dag, vet inte riktigt vad jag har gjort sen dom åkte. Mindre städning än vad jag tänkt, det är en sak som är säkert. Men, har inte det minsta dåligt samvete. Har sett på "True Blood", hur bra som helst. Hittat en sida på internet där man kan se avsnitt helt gratis. Är snart med säsong ett, 'SEN ska jag städa köket. hihi.
Pratade med Ante för en stund sedan, han hade precis lämnat Umeå. Han hade även upptäckt att han glömt vagnen hemma. Ibland behövs det en kvinna för att klara av att packa ;)

Nu blir det matlagning!

bra humör.

Morgonpromenad med inslag av en del joggande. Helnöjd. Idag blir det städning, väntar på samtal från nya arbetet om tider. Men dem verkar inte ha bråttom. Får njuta av tiden jag får istället.

hej svej.

bara jag?

Så blev jag ensam, helt ensam. Lägenheten blev genast mycket större och tom. Var över hos Lina nyss, åt lite sushi tillsammans. Men nu ska jag bara vara, försöka att inte lyfta ett finger, ska placera mig i soffan. Ovanligt, konstigt.

På återseende!

en dag, flera veckor.

I tre veckor ska jag vara utan min lilla gosegris. Tre väldigt långa veckor misstänker jag. Men ska ta tillfälle att rå om mig själv lite. Göra sånt man inte riktigt annars hinner, träffa lite vänner. Kanske ta en sovmorgon utan dåligt samvete =) Läsa böcker tror jag att jag ska prioritera, framför allt sista veckan då jag ska spendera min tid i en solstol på Kreta med min mor. Helst hade jag velat ha Ante och Joar med mig dit, men man kan inte få allt här i världen. Kanske är bra att få längta lite ibland, så man förstår hur underbart det man har är, tycker ni inte?

Min godis äter frukost alldeles själv numera! ;)

       


info.

Min kamera har nu gett upp, skärmen är alldeles svart. Märkte det när den kom fram under Stockholms vistelsen. Ska testa och se om den fungerar ändå, dock trist om man inte kan se det man fotar. Tråkigt med en blogg utan bilder, börjar vare ett tag sen nu.

Nu ska vi avnjuta en seeen middag på hjortfilé och svampsås. Det ni, ska verkligen njuta! ;)

örongodis.

De senaste åren har musik varit en ganska liten del av mitt liv. Snurrade nyss runt på lite bloggar och fann Ted Gärdestad. Gu, vad saknad han varit. jag gillar svenska artister som sjunger på svenska. Det är verkligen underskattat. Så nu spelas Lars Winnerbäck, Lisa Ekdahl och Ted Gärdestad på spotify.

Jag har en stund för mig själv, Ante tog Joar och Tova med sig till Stefan och Jenny. Känner att jag inte varit förbi hos dem på länge =( men tog tillfället i akt att bara pusta ut. Satt vaken till halv fyra i natt och väntade på att syster yster skulle ringa och be om skjuts hem från några vänner. Gav tillsist upp efter att ha ringt och messat. I morse visade det sig att hon fått skjuts av Emil. Mig glömde hon helt bort, så har inte sovit så mycket i natt med andra ord ;)

Mitt nya yrke ser ljust ut, känns bra. Lite panik med hittandet, men det känns helt okej. Ingen dag är riktigt den andra lik, fritt arbeta. Och framför allt, jag får köra bil. Tycker det är så himla kul, vilket kanske är ett måste för att köra taxi.

Nu syndar jag med en cola och några salta godisar. Men det är ju faktiskt lördag ;)

lite tid.

Den mesta av min energi går till det nya jobbet. Träning och vänner kommer inte riktigt i första hand. Det är så sjukt mycket att lära sig, försök lära er en lite större stads alla gator och vägar. Plusa sedan på dagcentraler, boenden, vårdcentraler etc. Ibland känns det omöjligt, men bara de senaste veckorna har jag snappat upp en hel del.  Mycket tack vara bra utbildare. Vissa är sämre, men större delen är underbart folk!

Nu är jag nyss hemkommen, ska till ICA och handla med lilleman. Måste laga mat och fixa lunchen till morgondagen! Får bli fajitan, muma! Receptet finns under recept kategorin om någon blir sugen. Snabbt o smidigt!

Godafton!