...

Ville bara ha lite julkänsla och så lämnar man dem ensama en stund och lägenheten är ett kaos. Överreagerar, ja kanske. Men när det inte hjälper att bara be, då blir jag less. Vill jag ha hjälp med disken menar jag samma dag, inte tre dagar senare.

Är jag ensam eller handlar det om ett killsyndrom?

Min lagar faktiskt mat just nu. Jag får säkert diska, bitter? jag, nä.


f*n.

Platt fall...

Är verkligen inte nöjd. Lägenheten ser ut som något av ett katastrof område. Är en aning irriterad, vore ju inte helt fel att få lite hjälp ibland. Kanske en spontan diskning någon gång i månaden? Kanske dammsuga? Det är inte min hundjävel... fan.

Less...

som sagt, platt fall.

(Ledsen syrran, men har verkligen ingen lust att vara social idag =/, det är inte personligt.)

arbete.

Ska arbeta lite idag, 10-15.30. Lagom pass, man hinner inte bli less. Men blir lite pengar eftersom det är helg.
Sedan blir det mys med min familj.

Just nu sitter Joar i våran säng med ett halsband runt halsen. Har ett grönt halsband som han älskar att pilla på, stooora pärlor. Han och Ante tittar på "two and a half men", dom är rätt söta faktiskt.
Synd att man inte kan göra dem sällskap den här morgonen.

Nu måste jag ta ett varv runt huset med Tova.

kärlek.

Kärlek...
är när hjärtat tar ett skutt när man ser sina älskade sova.
är när man blir lycklig av att se någon annan bli glad.
är det jag känner för Ante och Joar.

kort och gott.


Test.

Under konstruktion, ber om ursäkt om allt inte riktigt fungerar som det ska... testar och leker lite. Får se hur det blir.

Håller på att plocka fram julen för fullt. Mys.

han är stor.

Min STORA kille sover i våran säng, blev kli i ögonen.
Själv är jag riktigt sunkig. Borde ta en dusch, eller åtminstonde ta bort gårdagens smink. Känner ni igen er eller är det bara jag som får såna här dagar ibland?
Tur att Joar inte dömer mig efter utseendet utan vill kramas ändå.

Julsakerna ska upp ur källaren idag. Annars hinner jag inte få upp det till 1:a advent. Och jag är riktigt förtjust i julstämning. Juuul, inte långt borta nu. Mys.

Skulle ha en dator och tv fri dag. Tv:n är ju inga problem, datorn är större... Skulle bara betala räkningar, men se hur det gick. Var ju tvungen att läsa igenom alla bloggar jag följer, vill inte svika liksom.


snölek.

Lek i snön blev dagens höjdpunkt.
Kan ni förstå att det ligger snö på marken?

Joar flinade, Seth såg mer skeptisk ut. Söta.

dålig dag.

Blir aldrig nöjd..
Redan less på det här utseendet. Får ändra när jag orkar.

Dagen då, ja, lite less. Irriterad kanske mer rätt ord.
Joar mår bra åtminstonde.

Ska försöka uppdatera garderoben med ett par byxor. Är så off, jävla skit mode. Varför kan jag inte bara hitta de perfekta byxorna? Varför kan jag inte bara hålla mig till träningen?

Första advent nästa helg. Jag skulle ner i förrådet och kolla över mina julsaker, men det blev aldrig av. Jag är nog problemet, jag är för disträ.
Nya tag i morgon alltså, lovar att försöka.
Jobbar med sötsugen också, någon som har tips och idéer så är dem välkomna. Kanske klubbas medvetslös och får sova bort 2 veckor? Kanske lite väl drastiskt.

Sova nu.

snö.

Har ni sett? Marken är alldeles vit, och det är bara november?
Ibland blir det inte som man trott.

Jag hade planer på att åka till norrköping i dag. Men vet inte om jag är så sugen längre. Vet att det brukar kunna vara segt med plogbilar i de här områdena..
Ante sitter bakom mig, han tittar på mig och tycker jag är knäpp. Behövs väl inga plogbilar för den här lilla snön?
Kan det beror på våra olika geografiska ursprung? Kanske.

fastställt!

Jag ÄR världens bästa flickvän. Jag ger faktiskt mig själv den titeln, åtminstonde för natten. För om ni tittar på klockslaget detta inlägg publicerades, så inser ni att det är jag, med tanke på vad jag nyss gjort.

Jo, jag har precis blivit klar med Ante´s lunch till morgondagen...
Fetaost fyllda biffar, med kikärtsröra och tomat och gurksalllad.

Om inte det kvalificerar till titeln, så vet jag inte vad som gör det.
Man kan ju inte annat än avguda mig!

Gonatt!
(Blir nog lite över till mig själv ;-))


svordom.

Så försvann våra planer på en Jokkmokksresa i februari..
Bilskatten kom som en överraskning på posten. Måste jag säga mer?

Har jobbat och sparat ihop lagom för en flygresa till Luleå för oss tre. Men så kom en perfekt stor räkning och raserade planerna totalt. Så slutsaten är, ingen Jokkmokksmarknad i år heller.
Lite av helgens idioti.. måste få svära lite, fan.

Resten har varit bra, en trevlig dag hos Anna och Stefan. Hemmagjord pizza och kladdkaka till efterrätt, Tova fick även träffa lite andra hundar, även om de inte blev något storbus direkt =)

I morgon ska jag ta tag i lite andra planer, måste ända lite på min egen situation. Är en aning frustrerad.

Återkommer. senare. kanske.


vinter, på riktigt?

Det har visst snöat i natt, och det ligger kvar. Kanske inte så mycket att hurra för, men barnen är glada. Kan ni förstå att de har tagit fram pulkorna?
Min åsikt är att det kanske är lite för lite snö för det. Men nu ska jag inte vara en pessimist, utan njuta av det fina vädret och den lilla snö som faktiskt ligger kvar.


Ska alldels snart ut och gå en promenad, måste bara ha ork att byta kläder på mig själv och min guldklimp. (Han väger nästan som guld skulle jag vilja påstå.)
Han är riktigt envis, han envisas med att stå upp med hjälp av saker. Vilket oftast slutar i gråt. Men, varje framsteg är roligt...!


gott.

Efter månader av avhållsamhet...

Alkohol menar jag, för er som blev oroliga... =)
Kolla in den här raringen!


kärlek.

Ante morrar som en tiger. Vad gör Joar? Jo, nästan samma sak... =)
Mina två, världens bästa!

socker.

Man är borta i 2 timmar och lägenheten är ett enda stort kaos. Min första tanke var hur tusan dom hade lyckats? Gaaah, nya tag i morgon. Städar bäst med karln ur "huset".

Gymet i morgon, ganska tidigt. Nu jäklar. Sötsuget ska bort bort bort...
1 dag utan, önska mig lycka till!

dagens.

Har börjat träna med pappa, gym dessutom. Kan ni tänka er?
Var där i en och en halv timma igår. Blev mest armar, lite mage. Kanske det jag behöver mest.
Ska försöka ta mig iväg på mer gruppträningar framöver, min kropp behöver det. Julen är påväg med alla dess matfrästelser.

Lunch blir det med Biger (Ante´s farbror från Kalix) och Ante nere i centrum. Lyxa till det lite nu när vi har finbesök från norra delen av landet.
I eftermiddag åker jag sedan med pappa till Linköping. Ska springa igenom IKEA och inhandla lite barnsäkerthets grejer. Sedan ska jag möta upp pappa på sjukhuset, träffa hans sjukgymnast så hon får visa mig lite hur man kan böja och bända med hans armar och axlar för att kanske kunna få dem lite mer mjuka.

ja, det var dagens.


Nöjd.

Blev som sagt lite fina inköp i lördags, här kommer några saker som jag hittade och är super nöjd med!
Tyvärr har min kamera bestämt sig för att inte göra som jag vill, så alla bilder är inte så bra. (kan även vara mina bristande kunskaper i fototeknik som är problemet.)


En svart och vit staty med en kvinna och en man.  Fastnade för den direkt... (Måste tillägga att jag köpte den fina vasen brevid för 15 kr på en secondhand butik, älskar när man får fynda.)


Den röda lampskärmen köptes. En tanke är att vardagsrummet ska gå i rött.


Tavlan till vänster blev ett sista inköp, hade tänkt ha den i hallen. Men Ante övertalade mig faktiskt till att inte ha den där. Det här blev faktiskt mycket bättre, var inte alls nöjd med tavlorna vi hade där innan. Tavlan till vänster har Ante´s duktiga lillasyster Fanny ritat, hon är superduktig!


Nya ramar till "Joar väggen". Ska ordna själva fotona senare och få en helsvart bakgrund, men ville ha upp dem direkt.


De som känner mig vet att jag älskar grönt, och ugglor är ju faktiskt fina. Så kunde inte låta bli. Kökshanddukar med matchande grytlappar. Två stora bruna krukor, en lite mindre svart vas. En sminkväska för längre resor. Julprydnader, och svarta underlägg till matbordet...


Blåa kläder åt Joar.


En fin blus år mig, blev förälskad direkt.


Hemsk bild, men underbar topp, redan hunnit använda och tvätta om =)


Vackert miniatyr "kakfat".

hemma.

Ullared gick bra, handlade lagom och är nöjd. Fina kläder till Joar och lite till mig. Några nya tavlor och lite annat roligt till hemmet. Lite bilder kommer senare...


roadtrip.

Har jag nämnt att jag ska till Ullared i morgon?
Den här dagen verkligen släpar sig fram, myser o har mig med Joar, men varje gång jag tittar på klockan så har det inte gått mer än några minuter känns det som.
Det blir jag, syster, Theres och Jenny. Åker tidigt i morgonbitti...

Mycket jag vill ha!

Regn.

Har ingen bil idag, så idag stannar vi inomhus hela dagen.
Denna morgon har vi hunnit med lite, Joar har övat på att ställa sig upp, framför allt på knä, men även stående. Resultatet har mellanåt slutat med gråt när han ramlat. Men han är snabbt tillbaka igen.
Jag har hunnit med en tvätt, diskat,  och plockat undan gårdagens lek.

Utomhus är det grått och regnigt. Det öser inte ner, men det är ihållande.
Det lockar verkligen inte till aktiviteter utomhus...
Hade planer på att går en promenad ut och ta deet sista i pappas bil, men vet inte riktigt om det är värt det.


Joar´s övningar...

        

Givande.

Dagen har varit givande.

- Röjde upp och dammsög, torkade faktiskt golven också, det behövdes.

- Sandra och Alice har var här. Alice var lite små besviken på Joar, hon tyckte allt att han kunde ta och ställa sig upp och leka med henne. Det dög inte att bara sitta på rumpan. Hon försökte hjälpa honom genom att dra lite i byxorna, men de gick ju inte =)

- Sedan blev det att åka ut till mor och far. Städa pappas bil med syster, grundligt gjort måste jag säga. Ska låna den på lördag, så tyckte att det var det minsta vi kunde göra.

- Nu ikväll lärde sig den lille att ställa sig upp med hjälp av tv:bänken. Vet inte om det passar under rubriken givande egentligen, ganska skönt att ha honom kravlandes på golvet. haha

besök.

Blev lite ändringar, satt och pillade lite igår när mina två hade somnat. Är inte riktigt klar, men den där rosa färgen är nu borta.

Startade dagen med att skjutsa Ante till jobbet, han ska gå på kurs idag. Frågade faktiskt vad det handlade om, men eftersom jag inte minns vad det var, så antar jag att det var ganska ointressant. Åtminstonde för mig. =)

Joar är en solstrole än så länge. Vi ska städa lite innan Sandra och Alice kommer på besök. Joar är riktigt duktig på det där med att dammsuga. När jag drar förbi med dammsugare hänger han sig fast i slangen, sen hjälper han till. Man får verkligen bända loss han.

Just nu har hon kommit på att en lokaflaska är många gånger roligare än leksaker han har. Det låter hur roligt som helst när man slår den i golvet. Hoppas inte några grannar sover än...

på återseende.

hittat.



Jag tittade i arkivet och såg den här bilden... Just nu vill jag ha tillbaka lite ljus och gärna lite värme.

svårt att slita mig.

Jag kan fastna väldigt lätt, vid datorn alltså. Skulle städa nu medan Joar sov. Snart har han sovit en timma, och vad har jag gjort?  Jo, suttit vid datorn...

Får jag kalla det för en datordag?

Funderar på att mjukstarta med badrummet. Litet och lätt, går fort. Så kanske resten av lägenheten följer med av bara farten? Skeptisk. Men värt ett försök.
 
Funderar fortfarande på problemet med den rosa färgen på bloggen.

rosa(?)

Flera gånger den senaste tiden har jag funderat över mitt val av färg på bloggen. Rosa? Hur i hela friden fick jag för mig att välja rosa? Någonstans i mitt minne hör jag en röst som viskar någonting om att "gammelrosa är fint"  Men hur det gick till när jag valde den? av aaaaallla fina fäger man har att välja på?

Varför inte byta kanske ni undrar, joo av den enkla anledningen att jag inte riktigt minns hur man gör. haha
Okej, skulle säkert lösa problemet om jag bara fick tid att sätta mig ner en stund och filura. Kanske ska passa på i dag när Joar sover middag. Lovar inget.

stor nu.

Se, nu kan han leka med elefanten!
Den kom till användning tidigare än vad vi trodde, eller hur Becca! =)



Han ålar fram över golvet med snöret i handen och elefanten släpandes efter. Så söt, såklart!

vilken dag.

Efter en lite smått panikartad morgon så hoppas jag att det löst sig. Föräldrapening är inte det lättaste att räkna ut, jag lovar. Lite inte heller på att dem på kundtjänst vet vad det gör... tyvärr. Ring alltid två gånger, det göra jag. Konstigt nog får man nästan alltid två olika svar.

Har precis badat den lille, efter hans nakenäventyr på köksgolvet. Behövs inte nämna mer än så.

Nu lagas en god lasagne, känner hur det vattnas i munnen!

Vill inte.

Vem vill diska vårat berg av smutsdisk?
Vem vill tvätta all smutstvätt i våran tvättkorg?
Vem vill dummsuga våran lägenhet ren från hundhår?

Inte jag iallafall.

Pappas tårta.

Blev ju som sagt en tårta för ett par dagar sedan. Blev riktigt nöjd faktiskt. De små blommorna är handgjorda.

           

Dem smakade faktiskt riktigt gott om jag får säga det själv... =)

en vanlig dag.

Fått en hel del gjort den här morgonen. Städat köket, dammsugit hela lägenheten, och nu förberede jag min lunch. Ska alldeles straxt bege mig ut i det fina vädret. Solen lyser från en blå himmel. Kan det bli bättre? I morgon ska jag jobba, och på lördag. Bra pengar, tur att man har helt underbara föräldrar som kan vara barnvakt.

Funderar på om jag skulle åka in till Ica Maxi en sväng och kolla om jag kan hitta några lite varmare byxor åt våran lilla parvel. Dels börjar de flesta han har bli för små, och så är de inte så varma. Börjar bli riktigt kyligt ute, men ibland kan det vara skönt att slippa ta på han hela "michelin" dressen. Han kan verkligen inte röra sig i den, ser för himla roligt ut. =)

Just nu försöker han flytta köksväggen med sina ben, han blir arg när det inte riktigt går som han vill.. hihi

Hej hej...


tårta.

Vilken dag.. Hela dagen har gått åt till att baka födelsadagstårtan till pappa =) Hade kanske inte behövt slå på så stort, men kunde inte låta bli. Hur kul som helst. Bilder kommer senare, kanske till och med en kommentar om hur det smakade!
En väldigt rar vän har även äran (förhoppningvis är det ärbart) att få en egen liten bit, bara för att hon är så himla snäll! =)

Mer info i morgon.