Valborg.

Så var det valborg. Blir en relativ lugn kväll ute hos mor och far. Grillning, mumma.. Har ett helt underbart recept på en god efterrätt som jag tänkte bjuda på, citronpaj. Ska väl undvika högaljuda smällare ikväll, får lugna mig till nästa år. 

Igår pysslade vi en hel del ute på uteplatsen, har planterat en hel del som förhoppningsvis ska ge oss ögongodis längre fram i sommar. Jag samlar på vuxenpoäng just nu.. vet inte riktigt hur det hela har gått till, men här är jag och jag stormtrivs. Joar är det häftigaste jag gjort, helt klart.

Nu är det visst matdags. =)

positivt.

Det gick hur bra som helst i torsdags, hörselkontrollen visade att han hör helt normalt på vänsterörat. Så nu slipper vi oroas för att han inte skulle kunna höra alls. Nu kan vi andas ut och fortsätta prata med honom och veta att han faktiskt hör.

Ikväll ska vi ut till mor och far, tänkte låna deras badkar och bada lite med fillidutten. Han luktar inte hallon direkt! Men lika söt för det!

image41
Tagen med mobilkameran för ett par dagar sedan när vi satt och väntade på pappa Ante.

kontroll.

Idag gäller det, är så otroligt nervös. Våran älskade lille raring. Det är så mycket som kan förendras från en dag till en annan. Det är konstigt hur fort ens liv kan förendras, på sätt som man aldrig kunnat förutse. För andra är det så enkelt att vara positiv, men när man är mitt upp i det, då är det inte alltid lika lätt. Senaste veckan har varit underbar, men nu sköljer det över mig igen. Ska bli så skönt att få facit i handen... Älskade du!

vår.

En långpromenad ner till centrum fick mina fötter att känna att de finns. Skönt var det, men ska helt klart inte ta på mig fel skor nästa gång. =) Joar sover, och kusin Seth joddlar för fullt där nere... mormor riktigt njuter av dem. Snart ska hon säkert kolla om Joar "verkligen" sover... vilket han såklart gör, men mormor vill ju så gärna att han ska vara vaken och mysa med henne. Saken är ju den att när man väcker honom så kan det få oönskade konsekvenser. =) Det är då det är skönt om man är en bit ifrån så hon kan få ta hand om det helt själv =P

Får frågan om dop titt som tätt, har fortfarande lite vånda över det, men det lutar åt att vi kommer ha det uppe i Kalix. Vet att man gör en del besvikna, men det är nog faktiskt så att Ante´s släkt är ganska mycket större än min. Och så bor vi ju faktiskt här nere just nu, så mest rättvist vore väl om de kan få en del av kakan på det här sättet.

Luktar riktigt gott, syster ska bjuda på mat idag. Så självklart tackar man ja och skyndar sig ut till mamma och pappa för att avnjuta måltiden. Ganska skönt att slippa laga mat för en dag..

söndag.

Vet att det blir mycket bebisyrande, men det är så svårt att undvika =) Just nu ligger han och tittat på mig från soffan, samtidigt som han övar musklerna i armar och ben. Nu saknas bara ett litet leende =)

Idag har vi inget inplanerat, och det är helt underbart skönt =) Ska bara ut till mamma och pappa och bara vara...

Helg.

Fredag, och ännu en vecka har gått. Helt otroligt, två veckor...

Helgen är planerad, nästan fullt ut. Ikväll bär det av till Kolmården, hem till Sandra och Jonny. Ska bli riktigt trevligt, har inte varit iväg så längt med våran lilla fillidutt =)
I morgon (läs lördag) så kommer Theres och Johan hit, ska bjuda på lite försmak av sommaren, grillat. Har tyvärr inte fått ordning på uteplatsen än, kaoset råder fortfarande. Men börjar åtminstonde likna någonting. Man kan se en viss struktur av vad som komma skall. =)

Hade ju tänkt ta lite bilder och visa, men självklart har batterierna till kameran tagit slut, och jag har glömt köpa nya, såå, håll till godo med ett "gammalt" kort från BB. Bättre kvalite åtminstonde, man kan ju till o med se hur mycket hår han har!

image39

dagens slut.

Underbar kväll hos mor och far med grillat. Dock hann det bli kallt, eftersom Joar precis innan maten var klar bestämde sig för att han också var hungrig. Och som de flesta vet så har man inte så mycket val än att följa hans vilja. Speciellt om man vill ha husefrid ;)

Nu ska jag njuta av att få mysa med mina två absolut favorit killar i hela världen =)

En vecka.

En hel vecka har gått sen han kom. En hel vecka... min lilla filidutt. Just nu ligger Joar och Ante i sängen och sussar. Passar på att städa upp lite. Skönast så... =) Kommer lite besök, och kan ju vara trevligt om det inte ser allt för stökigt ut. Bästa av allt är uppdelningen av städandet, faktiskt. Jag avskyr att dammsuga och skura golv. Något som Ante faktiskt föredrar.. framför toalett städning, diskning och allmänt plocka ordning =)

Närmsta tiden är nog inte speciellt spännande, inte ur andras ögon åtminstonde. Själv njuter jag av varje sekund, sovande som vaken. Han är lika söt hela tiden. Har haft ganska tur med att han inte varit så kinkig. "peppar peppar..."

Eftersom jag är så stolt, så kommer här ännu en bild... =) ps. tycker han är så lik Ante på den här bildenimage37

status.

Sover, vår lilla prins. Vagnen är guldvärd... Håller på att röja upp lite, behövs... Har fyllt på med en hel del bebisgrejer som inte fått någon riktig plats. Passar på denna regninga dag, skulle vilja gå på en promenad. Gårdagens promenix hem till Madde och Jensa var perfekt, lagom med smärta i kroppen =) Var där en stund igår kväll och var lite sociala och spelade "guitarhero"... Ante fick sin efterlängtade öl, he he.
Själv vill jag vänta ett tag, har inget riktigt sug, än. Men ett något som skulle vara fint är ett gott glas rött... Är lite nyfiken på vinet som Emma hade hittat som skulle vara riktigt fint, bättre än våra andra favoriter.

Ska fortsätta med röjandet.

6 april 2008.

Tidigt tidigt på morgonen den 6 april kom våran lilla Joar till världen. Helt underbar liten krabat.. Efter tre dagar på BB så kom vi hem i onsdags. Har mest tagit det lugnt och sovit...kanske bytt en och annan blöja. =) Håller på att anpassa oss till vårat lilla mirakel =)


Dagen D.

Visst är jag/vi skeptiska, hur stor är chansen att de lyckades förutspå den exakta förlossningsdagen då för flera veckor sedan? Men, vi väntar och ser... lite mer än tolv timmar framöver så kan allt och inget hända.
Bebis hade nåt ryck i morse tidigt, och nu har den helt bytt läge, har kunnat känna en fot i flera flera veckor sparka mig på högersidan. Men nu har den nog snurrat lite för allt jag kan känna är en jätterumpa som försöker komma ut ovanför naveln. Plus det obligatoriska "kraffsandet" under naveln. Så någonting har den på gång, eller hade. Kanske bara bestämde sig för att den där flera veckors positionen helt plötsligt inte var bekväm längre...

Hur som haver så gör jag inte många knop för tillfället, inte Ante heller iofs, inte just nu. Men var inne i Norrköping en sväng igår och kollade läget lite på stan. Själv fick man ju bara titta, kan inte ens köpa mig nya skor, för dom lär inte passa om en månad och vattnet är borta från mina fötter. Men nya skor skulle behövas, de lär väl tror att jag är en riktig sunkis när vi kommer in till förlossningen.

Har även börjat bearbetat våran "lillträdgård", vilket verkligen behövs. Vore trevligt med att kunna få en fin gräsmatta att sätta ut fötterna på. Min mor har även lovat bort en av hennes flerårs rosor som hon haft hemma i trädgården till mig... Visst har jag den bästa mamman i hela världen? =)

Nää, nu ska jag faktiskt åka ut och umgås lite med min systerson. Övning ger färdighet (?!)

image35
För några dagar sedan, notera vår lilla vovve som absolut INTE får vara i soffan ;-p