1 mil.

1 mil genom Stockholms gator och cykelvägar. Härligt värre, gick bättre än förväntat. Nöjd med med andra ord. Tyvärr har min kamera gett upp nu, inga mer bilder med den. Så det blev inga bilder från Emmas o min weekend i huvudstaden. Men roligt har vi haft. Ätit gott och haft det allmänt trevligt!

Ville bara meddela att jag överlevt, men benen är liite möra ;P

zoo

Sitter och lyssnar på ljudklipp från rix morgonzoo, jag gillar dem. Lyssnar då jag vaknar i tid =)
http://www.rixfm.com/

Om ni vill ha nåt att lyssna på ;)

trams.

Jag har suttit och spanat in min blogg igen, vill göra om. Bilderna börjar bli "gamla", min lillgris har ju växt en hel del sen dem togs. Men frågan är när jag har ork och lust att lägga ner tid på att komma ihåg hur jag gjorde ;p Den oranga färgen har aldrig riktigt varit meningen heller, men har inte orkat byta... Stör mig på den varje dag, är medveten om hur ful den är =)

Nu är snart Ante hemma från sitt morgonpass i skogen. Ser fram emot maaat. Frukost materialet såg dåligt ut i morse, blev riktigt torftigt. Får nog stanna och handla på vägen hem från Söderköping.

Nu är det bara en vecka kvar tills jag har en hel helg med min underbara vän Emma. Stockholm på fredag till söndag, som jag har längtat och sparat pengar. Äntligen min tur att få ha roligt, Ante har sin hobby, jakten. Har inte riktigt någon hobby, därför känner jag inte det minsta dåligt samvete för min helg. Jag är inte speciellt dyr i drift annars.

(Blev visst två inlägg ganska snabbt efter varandra, men det tidigare skrev jag tidigt i morse, märkte nyss att det aldrig blev publicerat.)

glass, i stora lass.

En välbehövlig helg, jag har varit helt slut. Har inte orkat ta mig för någonting. Långa dagar, 7-18. Måste säga att det är i längsta laget när man försöker lära sig. När har dom tänkt att man ska ta in allt? Måndagen borde bli lite kortare, ska upp på Vrinnevi för ett läkarbesök vid tre, det får helt enkelt bli slutet på den dagen.

Idag ska vi till Söderköping, tänker besöka smultronstället vid Göta kanal. Gott, så resten av dagen får vara nyttig. När jag vägde mig efter en vecka med nyttigheter visade vågen - 2 kg. Vill inte förstöra det genom att slappna av nu. Nu är det drygt fem veckor kvar. Mitt mål med 5 kg hänger ihop med resan med min mor, till Kreta. Mamma blev 50 år fyllda i januari, det blir en liten sen födelsedagsresa helt enkelt. Ante och Joar kommer vara i Norrland vid den tidpunkten, kände att det passade bra att följa med.

tecken.

Jag är helt slut, orkar inte skriva så mycket alls. Jobbar äter och sover. Är helt färdig, orkar inte tänka ut något vettigt att sammanfatta det hela med. Men lever, så ni vet!
Gonatt.

dag ett.

Är helt slut, de sista två timmarna av dagen var bara för mycket. Jag brukar inte ha problem med nya saker, men det här var mer än vad jag är van vid. På slutet gick det bokstavligt talat in genom ena örat och ut genom det andra. Minns knappt vad vi gjort. Sjukt... Men tror att chaffören och bemaningsansvariga missförstod varandra någonstans på vägen. Tror hon menade att jag skulle vara kvar lite kortare än vad det sedan blev. Rent tidsmässigt spelar det ingen roll, men om det inte ger någonting för att jag är totalt slut av all ny information, så känns det meningslöst.
Ni anar inte hur mycket det är en taxichaffis ska kunna. Jag trodde jag hittade hyffsat i Norrköping. Tji fick jag... Glad att jag åtminstonde inte är helt ny som en annan kille tydligen är. Jag bugar mig för hans mod!

Nu ska jag avsluta Joars "kvällstoalett" tror att han blött ner halva badrummet. Men roligt har han, det hörs ;)
Godnatt mina vänner!


nu.

Det är idag det gäller. Är vaken med tuppen, skulle ha gått upp när klockan ringer kvart över sex, men min kropp bestämde sig att kvart över fem skulle jag vakna. Duschen är avklarad, känns skönt att slippa stressa, men det lär säkert inte hända igen! ;p
Tänkte passa på att göra en inköpslista när jag ändå har tid på mig, får bli att handla på favoritbutiken, Citygross på hemvägen i eftermiddag.

Önska mig lycka till =)

i morgon.

Är riktigt spänd på att få börja jobba i morgon, eller åtminstonde få börja lite introduktion. Det som lockar mest är att få ett arbete så att jag kan få tjäna lite pengar. Är riktigt less på att aldrig kunna känna att jag har råd med någonting. Varje gång man ska köpa något måste jag välja bort någonting annat jag gärna skulle vilja ha. Nu är jag självklart inte naiv och tror att jag kan köpa allt jag vill ha ändå, men bara det lilla. Kunna handla någonting till mig själv utan att känna att hela månadens ekonomi är förstörd.

I morgon gäller det alltså, första dagen på nya arbetet. Är glad att ens få tag på ett arbete. Tider då många är arbetslösa, har lite framtidsplaner som jag lägger på hyllan ett tag, nu är det detta arbete som är prioriterat.
Dagen ska tillbringas med min familj, plocka lite hemma och mysa. Tänkte laga någon god kycklingrätt att avnjuta under kvällen.

På återseende!


mitt mål

Jag har ett mål. Ett mål att bli av med ett kilo i veckan under fem veckor framöver. Blir promenader och jogging varje dag. Lovade mig själv att jag skulle göra detta om jag lyckades få ihop pengar att följa med min mor till Kreta i slutet på september. Så nu har jag inget val =) Första dagen har gått hur bra som helst, inga onyttigheter direkt, nöjd. Men morgondagen blir ännu bättre!

I morgon skulle jag ha börjat läsa matte A, men ska skjuta upp det minst en termin, känner att det blir för mycket med både det och börja nytt jobb. Orkar helt enkelt inte, tror inte energin kommer finnas där.

Nu blir det sängen, måste försöka vända mitt dygn till lite tidigare kvällar.
Godnatt!

förskolan.



Min sista helg på föräldraledigheten, en väldigt speciell känsla.
I samband med det och förberedelserna (mentala förberedelsena) med att skola in Joar på förskolan senare i höst, när Ante har varit föräldraledig, kommer många tankar.
Tänker just på vilken otrolig gåva vi får av staten, eller rättaresagt av oss skattebetalare. Gåvan att vara hemma med våra små under lång tid. Många gnäller över att barnen är alldeles för små att lämnas bort när dem är ett, två år. Men jag vill faktiskt slå ett slag för det vi faktiskt får! Mer än ett år, betalt, enbart för att ta hand om våra barn?
Jag slår vad om att det finns hur många föräldrar som helt ute i världen som skulle göra vad som helst för den gåvan!
För det är verkligen det jag anser att det är, en gåva, inte en självklar rättighet.

Just nu ser jag fram emot Joars glädje över att få träffa och leka med andra underbara barn. Förskola är nog en av de bästa verksamheterna som finns, och förskolärare är ett helt otroligt folk. Dom tar hand om våra älskade barn då vi inte kan. Är det inte helt fantastiskt så säg!

Blev ett helt annat inlägg än vad jag tänkt, men vad gör det? =)

jordgubbsglass.

För ett par dagar sedan hittade jag ett recept på hemmagjord glass, för oss utan glassmaskin. Blev riktigt sugen på att testa, här har ni det jag gjorde. och här är "orginal" receptet jag hittade i en matblogg.







Jag hade i mer grädde än vad receptet sa, blev hela förpackningen av bara farten. Hade nog inte skadat att ta bort lite. Men helt okej för egengjort glass. Mums!

jobb.

Mitt huvud mår inte så bra. Har haft världens huvudvärk sedan igår eftermiddag. Det släpper inte med värktabletter. Kanske år åska i luften? Spelar väl ingen roll egentligen, den är där och verkar inte ha några planer på att försvinna.

Intervjun igår gick bra, ska börja på introduktion hos ett taxiföretag i Norrköping under nästa vecka. Spännande att börja jobba igen, och börja på något helt nytt. Se om det är någonting för mig.

Kanske ska stänga av datorn, åskan verkar närma sig mer...

träning.

Att jag någonsin kommer bli beroende av träning, det betvivlar jag starkt. Men just nu är jag inne i en period då det flyter på. Tränade två dagar förra veckan, och den här veckan är jag redan uppe i två gånger.. på väg mot åtminstonde tre. Har tränat lite Easyline och box, misstänker att mina armar kommer vara stela i morgon. Men vad gör det, efter ett tag så blir ju värken mindre och mindre.

I morgon ska jag på en liten arbetsintervju, vet inte riktigt vad det innebär, men tids nog har jag fått svar på det också. Efter lunch ska min söta mamma vara barnvakt åt Joar. Jag och Ante ska röja i våra förråd. Nu är det dags att kavla upp ärmarna och bita i det sura äpplet så att säga. Måste organisera saker och ting, datarummet är en enda stor röra av skäp och saker som ska bäras upp i det fullproppade vindsförrådet.
Strukturera är morgondagens ord.
Dagens får bli träning ;)

Gonatt!

fin kväll.

Vi avslutade kvällen med ett dopp. Hur härligt som helst, Joar var lite skeptisk, men en liten stund var han nöjd.
Låter bilderna tala sitt eget språk.














sista.

Blev lite godis, åt inte så mycket, min andra hälft såg till att det inte blev så ;) Har sett "Hangover", haha, rolig film, lagom lättsam. I morgon ska jag och Joar få träffa Sandra och Alice, det ser vi fram emot. Nu ska jag sova, tänkte försöka komma iväg skapligt i morgon. Gonatt.

godis.

Vilken härlig dag, fint väder och trevligt sällskap! Kan det bli mycket bättre? =)
Har nästan tvättat klart, ska torktummla en omgång handdukar till. Sedan ska jag har en myskväll framför tv:n. Tänkte unna mig lite lösgodis, fixa en ansiktsmask och bara mysa. Ante ska ut och leka, köra fiddy. Så när Joar somnat är kvällen min!

test.

Har inhandlat schampoo och balsam till Joar, balsam kanske vore lite väl överdrivet, men det var två i ett. Har använt en babyshampoo från Natusan tidigare, men tycker att det är dags att gå över till något för lite större barn. Först ut för test blir Barnängens shampoo och balsam för barn.


så blev det akuten igen.

Som skrivet innan började dagen hur bra som helst, Joar och jag hade en jättemysig morgon! Men vid lunch så ramlade liten från sin lilla leksakstraktor, och slog i näsan. Blodet sprutade bokstavligt talat, massa gråt. Min första tanke var att han slagit ut framtänderna, men när jag såg näsblodet förstod jag att det måste vara näsan som tagit den värsta stöten. Det visade sig att han slagit sig illa mellan näsborrarna, så pass att det blev ett ordentligt jack, man kan säga att det liksom "gick av".
Så in till akuten där de konstaterade att det förmodligen behövdes sys, men de ville inte ge sig på det där, utan skickade oss vidare till Norrköping. Väl där blev det en del väntande eftersom det var alldeles fullt, folk överallt i korridorerna. Men med gammal erfarenhet av akutmottagningar och dess väntetider, så gick det väldigt fort. Läkaren trodde att vi skulle behöva söva honom för att kunna sy, men för säkerhetsskull så ville han rådgöra med plastikkirurgen i Linköping. Dom däremot trodde inte det var någon fara alls och tyckte att det räckte med att göra rent ordentligt. Framförallt eftersom det slutat blöda så pass fort.
Så nu har vi en liten kille med fläskläpp och svullen näsa... stackars liten. Helt otroligt att han var så glad hela tiden inne på sjukhuset. Han var så busig att han fick tag på larmknappen och lyckades trycka. Lite pinsamt, men när de kom in och såg honom med den i handen så log dom bara =) Han fick ett litet klistermärke med pluto på, dagens höjdpunkt.
Våran tappre lilleman. Två akutbesök på en sommar, det är inte dåligt för en ettåring. Han är kanske lite vild ;)

Nu sover han gott efter dagens bravader. Hjärtat stannar helt klart upp några sekunder innan man ser att de fortarande lever. Ingenting annat spelar någon roll just då, vem vore jag utan min Joar?

Han satt i pappa Antes knä en stund innan han somnade, ritade lite. Tyckte det blev så gulligt, så var tvungen att fotografera... håll till godo och ha en bra kväll!


gott!

Arbetar på att vakna, mina ögon går i kors. Blev sent igår, killarna var ute på krogen, och jag var chaffis. Men just nu är det Ante som är i störst behov av sömn, så det missunnar jag honom inte. Jag och Joar har precis ätit frukost, nu leker han med babysittern som vi tog ner från vinden när lilla Alicia var här. Han sitter och gungar så sött.

Jag funderar på vad vi ska äta idag, kanske skulle ta en titt i frysen. Ska se till att äta lunch innan jag åker till mor och far, har lovat att hjälpa till att måla huset. Men känner att min fantasi inte är speciell stor... jag är mest sugen på sushi hela tiden ;)

Men jag har ett favoritrecept jag vill dela med mig av, fajitan som jag bjöd på i fredags! Busenkelt, och sjukt gott!

Kycklingröra:
1 grillad kyckling.
1 rödlök
2 röda paprikor
ca 1 msk tacokrydda (smaka er fram)
2 dl tomatsalsa på burk.

Sås:
2 dl medelhavsinspirerad matyoghurt (lite tjockare yoghurt)
2 msk mango chutney (jag brukar ha lite mer)

Pitabröd eller tortillabröd.

Gör såhär:
Bena ur kycklingen, skär mindre bitar. Skala lök och paprika i tunna bitar, fräs i stekpanna, men bara en kort stund. Lägg i kycklingbitarna, tacokryddan och salsan. Låt koka upp. Värm bröden, servera sedan kycklingröran med bröden och mangosåsen. Mums!

(Receptet är taget från Arlas hemsida!)

En fin kväll.

Igår drog vi ihop några tjejer här hemma hos oss, kände att det var på tiden vi gjorde något roligt. Alla hade inte träffat varandra innan, men tycker det blev riktigt trevligt. Ante och Joar flydde ut till min syster och Jensa.
Blev lite god mat (tar på mig äran ;) och en del dricka till det. Hur nöjd som helst.
Blev Jag, Sandra, Erika, Ella och Linor x 2... + en liten Alicia en stund.
Lina o Alicia gav upp lite innan, men de höll ut länge måste jag säga! Sedan fick vi den stora äran att bli skjutsade till Norrköping av den förtjusande fröken Ella. Fick några fiiina hudproduker av henne, spännande, ska verkligen ta tillvara på det! Antiage, det ni! ;)
Vi hamnade först på  The bishops arms vid strömen. Blev en white russian för mig innan vi fick skjuts av Sandras snälla pojkvän Jonny och hans vän Nisse till The cromwell house. Blev en drink till, och en del pratande innan vi gav upp och tog nattmaten på Leons.
Sammanfattat och klart.

Ikväll blir det lite grilla i Brestorp, sedan ska killarna ut på Ettan och se Eddie Meduza lever, ett coverband. Får se vad jag och Joar hittar på sen. Om vi ska hämta dem mitt i natten eller om vi sover  =)